Publicat el 14/01/2015

Mataró celebrarà aquest divendres 16 de gener al Teatre Monumental la gala final del projecte ‘Mataró, ciutat de valors’. Quasi dues-centes persones participaran d’un espectacle que té com a principal objectiu recordar i celebrar tots els esdeveniments que s’han viscut aquest proppassat 2014 en el marc d’aquest projecte de ciutat, i la reflexió i el treball que comunitàriament s’ha fet entorn dels valors.
La producció escènica d’aquest acte va a càrrec de Factea Produccions, dels mataronins Marc Molina i Oriol Miras i creada l’any 2012 amb el suport de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. Es comptarà amb la participació de diverses entitats de la ciutat com l’Aula de Teatre, el Jove Ballet de Catalunya, la Sala Cabanyes, l’Escola Municipal de Música, la Fundació Maresme i els nens de l’escola Torre Llauder, entre altres, que interpretaran el tema Sòc Corgròs.


Tot un any de reflexió entorn dels valors
Durant aquest any, a part de potenciar les activitats amb valors que tradicionalment ja tenen lloc a la ciutat, s’han organitzat més de seixanta activitats específiques entorn dels valors escollits – compromís, l’alteritat, l’esforç, la justícia, la sostenibilitat, el civisme, la cooperació, l’acollida, la identitat, l’experiència, la iniciativa i la il·lusió-. Activitats de característiques molt diverses (conta contes, marxes, espectacles de carrer, lectura de manifestos, conferències, exposicions, obres de teatre, debats, jornades de portes obertes, concursos…), però tots amb un nexe comú: la reflexió entorn dels valors.
Entre totes les activitats cal destacar la redacció del ‘Manifest dels valors de l’esport’ per part de totes les entitats esportives de la ciutat; la trobada dels Valors dels Castells, amb la presència d’onze colles arribades d’arreu de Catalunya convidades pels amfitrions, Capgrossos de Mataró; l’homenatge popular a la figura de Miquel Biada i la primera línia de tren peninsular; la composició i interpretació de la cançó Sóc Corgròs per part dels nens i nenes de l’Escola Torre Llauder; l’exposició Sant Lluc per l’Art dedicada a la identitat; les mensuals sessions de contacontes de les biblioteques de Mataró o l’exhibició de danses tradicionals i els seus valors.


Acte de cloenda:
dia: divendres, 16 de gener
hora: 7 de la tarda
lloc: Teatre Monumental (la Riera, 169 Mataró

Deixa un comentari