Mataró. Reportatge de la canalla de la Colla Castellera Capgrossos per a una televisió japonesa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 28/12/2011

La setmana passada els Capgrossos varem rebre la notícia de que la canalla de la nostra colla serà la protagonista d´un reportatge que realitzarà la cadena japonesa NHK World (Canal internacional per satèl·lit de la televisió pública japonesa (Nippon Hōsō Kyōkai), que emet en anglès.
 
La cadena en qüestió es va interessar en el món casteller a partir del Concurs de Castells de Tarragona, on hi van enviar una periodista i un càmera.
A partir d´aquella experiència, varen plantejar-se realitzar un treball més extens tan temporalment com en durada final (el reportatge del Concurs durava 20 minuts).
 
Després d´estudiar diversos possibles enfocaments del món casteller, van decidir-se pel món de la canalla. I posteriorment van decidir-se per la canalla dels Capgrossos, en concret.
 
I per això una petita “delegació” de la cadena japonesa formada per 6 persones (entre periodistes i tècnics)  es traslladarà a Mataró a partir del mes de març -quan comencin els assajos dels Capgrossos. La idea inicial de la cadena és que la gravació d´assajos, actuacions i activitats socials  -sempre amb la canalla com a eix vertebrador-  sigui fins al mes de setembre.
 
El reportatge tindrà una durada total d´1 hora i mitja aprox. (probablement amb dues parts)  i s´emetrà el desembre del 2012.
 

Deixa un comentari