Publicat el 08/03/2021

La capital del Maresme era l’única gran ciutat que mantenia les zones d’esbarjo precintades des del mes de juliol

Els parcs infantils de Mataró tornen a ser oberts des d’aquest dilluns, després que l’Ajuntament decidís tancar-los el passat mes de juliol per l’evolució de la pandèmia. Va ser l’única gran ciutat que va fer-se enrere en l’obertura de les zones d’esbarjo que es va universalitzar el mes de juny de 2020.
La dades sanitàries i la impossibilitat de controlar-ne l’aforament i la neteja han estat els arguments que ha esgrimit el consistori fins als darrers dies, quan la pressió social i política –hi havia desavinences incús dins el govern– l’han empès a modificar el criteri.
Sis equips d’operaris municipals desprecinten aquest dilluns els parcs infantils i la canalla comença ja a gaudir-los vuit mesos després.
En total a la capital del Maresme hi ha 128 zones de joc infantil a l’aire lliure que ja estan disponibles per a la quitxalla. La brigada ja en va fer una primera neteja el divendres per tal de preparar els espais per a la reobertura, retirant males herbes en alguns espais que havien quedat mig abandonats per desús.
Aquest dilluns els operaris han continuant netejant la sorra i s’han retirat els precintes que impedien l’accés a tobogans i gronxadors. Un total de sis equips han recorregut la ciutat per reobrir els parcs i a mig matí ja hi havia alguns nens que en gaudien a la sortida de les escoles. Es preveu que l’hora de màxima afluència arribi a la tarda.

Pressió social i política
Des de fa unes setmanes, un grup de famílies havia reivindicat amb vehemència l’obertura d’aquests espais, després de gairebé vuit mesos de tancament. El moviment ‘Obrim els parcs de Mataró’ ha visibilitat la situació que es vivia a la ciutat, en comparació amb la que hi havia a la resta de grans ciutats del país.
El govern municipal també ha patit la crítica des de dins. El soci minoritari, En Comú Podem, va arribar a demanar públicament a l’alcalde socialista, David Bote, que obrís els parcs després d’haver-ho demanat internament durant “mesos”. El consistori assegura ara que si les dades epidemiològiques no empitjoren, els parcs continuaran oberts.

ACN Mataró
Foto: Operaris municipals de l’Ajuntament de Mataró desprecintant un parc infantil, el 8 de març de 2021

Deixa un comentari