Publicat el 17/09/2022

L’Ajuntament manté activat en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per inundacions mentre treballa per netejar i reparar les afectacions provocades en diversos equipaments municipals i a la via pública

 

 

 

 

Diversos serveis municipals treballen aquest dissabte 17 de setembre per netejar i reparar les afectacions provocades per l’excepcional aiguat que aquest divendres a la tarda ha deixat més de 90 litres en una hora a Mataró. Mentre durin aquests treballs per restablir la normalitat, l’Ajuntament manté activat en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per inundacions, activat des d’ahir al migdia. El centre de coordinació municipal (CECOPAL) es va reunir ahir a la nit i s’ha tornat a reunir aquest matí per avaluar els danys ocasionats per la tempesta.

La Policia Local farà un atestat per saber les circumstàncies de l’accident que va tenir lloc ahir al pas subterrani del Cargol. Un home va haver de ser rescatat en quedar atrapat a l’interior d’un vehicle que es va enfonsar quan el pas es va inundar, i va ser traslladat en estat greu a l’Hospital de Mataró. El pas del Cargol està senyalitzat com a zona inundable.

L’Ajuntament també va intervenir, juntament amb els Bombers, en 3 edificis situats a l’avinguda de Can Torner, carrer de Rosselló i passatge de Santa Magdalena. Aquest últim es va haver de desallotjar preventivament i aquest matí s’ha intervingut per estintolar l’edifici.

A excepció del pas soterrat de Sant Agustí, que aquest matí encara estava tancat a la circulació de vianants, la resta ja s’han pogut netejar i funcionen amb normalitat.

L’Ajuntament també treballa per retirar els arbres caiguts a la via pública i per reparar els semàfors que van deixar de funcionar arran de l’aiguat.

Equipaments municipals

La tempesta va provocar inundacions i filtracions d’aigua en diversos equipaments educatius. L’escola Anxaneta és la que va resultar més afectada, però també van tenir afectacions l’escola d’educació especial Les Aigües, l’escola Antonio Machado i l’edifici d’educació infantil de l’escola Joan Coromines. Es preveu que dilluns puguin obrir amb normalitat.

Pel que fa a equipaments culturals, es va inundar tota la planta baixa de Can Marfà. Gènere de Punt. Museu de Mataró. Per treure l’aigua ha calgut desmuntar part de l’exposició temporal, i els treballs de neteja i muntatge impedeixen obrir l’equipament.

Tot i que diversos equipaments esportius també es van veure afectats per la pluja –sobretot el pavelló municipal Teresa Maria Roca-, les incidències no afecten l’activitat esportiva prevista per aquest cap de setmana.

També ha obert amb normalitat el Mercat municipal de la plaça de Cuba. La tempesta va provocar filtracions i algunes parades es van quedar temporalment sense llum. A l’aparcament es va acumular molta quantitat d’aigua però va drenar quan va parar de ploure.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari