Publicat el 28/05/2021

La proposta combina art, música, cinema, teatre i circ

La ciutat de Mataró vol tornar a viure la cultura amb la mateixa força d’abans de la pandèmia i per aquest estiu s’han programat fins a tretze esdeveniments culturals –festa major al marge– per donar sortida a al moment creatiu d’entitats, empreses i creadors locals.
La programació inclou propostes per a tots els públics relacionades amb l’art, la música, el cinema, el teatre o el circ. El control d’aforament i la reserva prèvia seran imprescindibles en tots els casos.
Entre la programació destaca la commemoració del 40è aniversari del Circ Cric, que tornarà al Parc Central, l’escenari que va veure néixer la companyia de Tortell Poltrona. Un altre nom destacat és el de la cantant Suu que serà a Mataró en el marc del festival Nosaltres.

El pròxim cap de setmana del 28 al 30 de maig arriba ja la primera cita cultural de la programació ‘A Mataró, l’estiu és cultura’.
El Festival LAVS porta a Can Palauet instal·lacions d’artistes que permetran experimentar amb l’art i la tecnologia. També hi haurà tallers i presentacions, música electrònica i videoart.

D’altra banda, durant el mes de juny, el centre de creació artística de Can Gassol acollirà els espectacles dels alumnes de l’Aula de Teatre de Mataró.

La capital del Maresme també serà una de les parades de l’itinerari de l’exposició ‘Guardar a casa’, de l’artista santpolenc Perejaume, que recorrerà el Maresme durant el mes de juny.
El primer cap de setmana de juliol a Can Boet es representarà l’espectacle ‘Amors’, dirigit pel mataroní Pere Anglas. L’obra és una mirada a la diversitat sexual i de gènere.
I durant les mesos de juliol i agost, el Pati de Can Marchal serà l’escenari de la segona edició del Festival Nosaltres, amb Suu com a principal reclam del cartell.

També al juliol, Mataró tornarà a ser una de les seus del festival Poesia i + que organitza la Fundació Palau de Caldes d’Estrac.
I durant pràcticament tot l’estiu, la Xarxa de Biblioteques de Mataró organitza els cicles ‘Empedrat de Contes’ i els ‘Capvespres als Jardinets’, que aplegaran una vintena de sessions familiars de narració de contes.

Uns dels esdeveniments més destacats de la programació estival serà la celebració del 40è aniversari del Circ Cric. La companyia de Tortell Poltrona traslladarà fins a Mataró la carpa de Santa Maria de Palautordera per instal·lar-se al parc central, l’escenari on es va estrenar l’any 1981. El 17 de juliol es faran dos passis de l’espectacle ‘Catacric’.

Abans de la festa major, La Presó serà escenari de ‘Hamnet’, de Pere Vázquez, i que narra la traumàtica història del fill que William Shakespeare va tenir, però pràcticament va abandonar i que va morir als 11 anys.
I per passar la ressaca de Les Santes –la programació que encara no s’ha revelat–, el primer cap de setmana d’agost es programaran sessions de cinema a la platja.

Pel que fa al mes de setembre, Mataró serà seu del festival Maresme Sound, amb dates i artistes encara per confirmar. També està per tancar un concert que l’Ajuntament vol organitzar al setembre a l’Hospital de Mataró per agrair la feina dels sanitaris durant la pandèmia.
L’estiu cultural mataroní acaba amb un festival de cinema al setembre, el Panòptic.

ACN Mataró
Imatge: Tortell Poltrona durant l’espectacle ‘Què Bèstia’. Imatge publicada el 23 de març del 2021

 

 

Deixa un comentari