Publicat el 18/01/2022

Les actuacions, que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat, serviran per fer un diagnòstic urbà de la percepció de la seguretat i poder aplicar mesures

 

 

El 18, 20, 25 i 27 de gener es portaran a terme marxes exploratòries per la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania i a les persones que intervenen en els barris sobre l’existència d’elements de l’urbanisme que generen percepció d’inseguretat.

Les actuacions, que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat, serviran per fer un diagnòstic urbà de la percepció de la seguretat i poder aplicar mesures per afavorir la seguretat de les persones, en especial de les dones.

El dimarts 18 de gener està previst portar a terme la primera marxa exploratòria del 2022, el punt de trobada és al Casal Municipal de la Gent Gran de Cirera (Riera de Cirera, 45) a les 19h.
El recorregut es farà per la zona nord de Mataró en zones de Cirera, Els Molins i Vista Alegre. Per apuntar-se cal enviar un correu a info.cird@ajmataro.cat

Les altres marxes previstes per aquest mes de gener són:

-20 de gener, punt de trobada al Centre Cívic Rocafonda (carrer de Santiago Rusiñol, 47) per fer la zona de Centre, Eixample i Rocafonda.

-25 de gener, punt de trobada la plaça de Cuba per fer la zona de l’Eixample i Peramàs.

-27 de gener, sortida des de la plaça de Flandes davant del Pavelló municipal Euskadi per caminar per la zona de La Llàntia i Via Europa.

Totes les sortides són a les 19 h, tindran una durada de 2 hores aproximadament, cal inscripció prèvia a info.cird@ajmataro.cat i es recomana portar calçat còmode.

La primera de les rutes es va fer el febrer del 2019 i ara s’han programat aquestes quatre que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat.
Les caminades compten amb personal tècnic de les dues regidories i amb la ciutadania que hi vol participar per poder fer una fotografia de la situació general i anotar els aspectes a millorar per poder fer actuacions concretes a l’espai públic per aconseguir una ciutat més segura.

 

Redacció
Imatge: millora de l’enllumenat que es va fer a la ronda de Frederic Mistral.
Font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari