Mataró. L’Associació de Veïns de Camí de la Serra esperen resposta del Sr. Barón | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/05/2011

En resposta a les paraules del Sr. Barón al acte que es va fer el passat dilluns 16 de Maig del 2011 al foment Mataroní a la pregunta: “ com pensen solventar els problemes de congestió a la sortida de Mataró oest, si arriben al govern i es fan els laterals de la Ronda de Mataró, ja que segons els estudis actuals de trànsit diuen que a curt termini es tornarien a col·lapsar” ens veiem obligats a puntualitzar alguns dels seus comentaris.
Ens va contestar dient que l’estudi informatiu va ser presentat al 2006 a l’Associació de Veïns (AVV) per fer les al·legacions pertinents al projecte, però a cap membre de l’actual junta, ni a molts dels veïns del barri ens va arribar mai, cap invitació per part de l’Associació per informar d’aquest projecte, també confirmar que cap membre de l’actual junta formava part de la mateixa en aquell moment, i el que sí volem afegir és que l’anterior president de l’ Associació de Veïns formava part de les llistes electorals del PSC, no sabem si això té cap causa – efecte en la manca d’informació que hi ha hagut al barri i en la postura de l’Associació en aquell moment .
L’actual junta va ser informada en el consell del Nord mantingut al local social de La Llàntia a l’any 2010, no per veu del Sr. Alcalde, sinó de veu del regidor d’urbanisme Sr. Bassas. Va ser en aquella ocasió quan l’actual junta ja va exposar el seu total desacord envers d’aquest projecte, reclamant des d’un principi un procés participatiu, o almenys, una reunió cara a cara amb l’Associació de Veïns – Govern municipal, que mai van voler mantenir amb nosaltres, excusant-se en incompatibilitat d’agendes, etc…, per tot això denunciem que no és cert que l’Ajuntament “hagi contribuït a millorar la informació i a promoure la participació ciutadana”.
Degut a la manca d’informació per part de l’Ajuntament de Mataró i la manca de sensibilitat envers les nostres demandes, es va constituir junt amb altres 21 entitats la Coordinadora Preservem el Maresme al mes de Juny del 2010.
El Sr. Alcalde mai, i volem remarcar que mai, ha volgut parlar amb la Coordinadora Preservem el Maresme, que engloba a més de 80 entitats de tot el Maresme, fins i tot a l’últim acte a Can Palauet, al que hi van assistir tots els números 1 dels partits mataronins, el PSC va enviar la número 10 de la llista, deixant clar la manca de sensibilitat del PSC envers els problemes d’aquest barri.
La Coordinadora Preservem el Maresme, conjuntament amb l’actual junta de l’Associació de Veïns, ja ha demostrat que existeixen alternatives més viables i menys agressives amb el territori, així com els perjudicis per a la salut d’una via d’aquestes característiques. Per tot això i més coses ens tornem a preguntar si el barri de Camí de la Serra som un barri de segona.

Deixa un comentari