Publicat el 20/09/2022

Els treballs es faran a partir de finals d’octubre als entorns de 9 centres escolars i també en altres punts de la ciutat que formen part de recorreguts habituals per anar a escola

 

 

 

L’alcalde, David Bote, acompanyat dels regidors de Mobilitat, Juan Carlos Jerez, i Educació, Miquel Àngel Vadell, ha presentat avui, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, les actuacions de millora que l’Ajuntament té previst realitzar en els entorns de 9 centres educatius i en altres punts de la ciutat que formen part de camins escolars.

Els treballs que es portaran a terme serviran, en molts casos, per passar a definitives les actuacions provisionals de pintura i col·locació de pilones fetes durant la pandèmia a l’entorn de diversos centres educatius per ampliar accessos i protegir la mobilitat a peu. Les obres suposen, segons l’actuació, ampliació de voreres, formació de passos de vianants adaptats, instal·lació de mobiliari urbà i/o plantació d’arbrat.

Les intervencions es faran als entorns de les escoles: La Llàntia, Rocafonda, Salesians, Mare de Déu de Lourdes, Josep Montserrat, Sol Ixent, Sant Josep, Germanes Bertomeu i l’Institut Puig i Cadafalch, i també a carrers de Rocafonda i Centre-L’Havana (entre les escoles Montserrat Solà i Anxaneta) utilitzats com a recorreguts habituals per anar a escola.

Està previst que les primeres actuacions comencin a finals d’octubre. Les obres estan adjudicades per un import de 912.480,09 € (IVA inclòs) a l’empresa Vialser Edificación y Obra Civil, SLU, i tenen un termini d’execució de 6 mesos. El projecte es finança en part amb una subvenció d’1,7 milions atorgada a l’Ajuntament dels fons Next Generation, destinada a aquesta i altres actuacions de millora de la mobilitat que es duran a terme a la ciutat en els propers mesos.
Mentre es realitzin els treballs hi haurà afectacions a la mobilitat dels carrers afectats, tot i que es tracta d’intervencions de curta durada (prop de 2 setmanes per ubicació).

Camins escolars segurs
Més enllà d’aquestes intervencions a l’espai públic, l’Ajuntament i les comunitats educatives de diferents centres segueixen treballant en el desenvolupament de camins escolars segurs perquè l’alumnat pugui anar a escola de manera autònoma sense l’acompanyament d’adults.

D’altra banda, el passat mes de maig també es va posar en marxa a Mataró el projecte AtmOOs, una aplicació que permet conèixer com és la mobilitat dels escolars, gràcies a la participació d’alumnat i famílies, i ofereix a l’Ajuntament dades per millorar la seguretat dels recorreguts en cas de detectar-hi mancances.

Redacció
Imatge I font: Ajuntament de Mataró

 

 

 

Deixa un comentari