Publicat el 28/02/2020

Les Jornades de cooperació, salut mental i discapacitat tindran lloc l’11 de març a Girona i el 12 de març a Mataró i estan dirigides a professionals, institucions i entitats privades que treballen aquests camps o que estan interessades a fer-ho

La inscripció per participar en les Jornades de cooperació, salut mental i discapacitat que se celebraran l’11 de març a Girona i el 12 de març a Mataró, ja s’ha obert. Aquestes jornades de reflexió i sensibilització estan pensades per a professionals, institucions i entitats privades que treballen en aquests camps o que estan interessades a fer-ho, i volen ser un espai debat i de coneixements compartits amb l’objectiu de consolidar una línia d’actuació conjunta i a llarg termini en salut pública i cooperació.

La salut pública ha estat un eix destacat en les actuacions que es desenvolupen a Catalunya en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament. Tanmateix, en països del Sud, les competències en salut sovint depassen l’àmbit local, el que dificulta molt l’actuació. En els darrers anys, especialment a Centreamèrica (bàsicament Nicaragua i Guatemala), han anat sorgint projectes, recolzats per ajuntaments i entitats catalanes, centrats en l’atenció directa a persones afectades per la malaltia mental i a persones amb discapacitat, especialment motriu.

Es faran ponències, debats i taules per impulsar accions

Les Jornades de cooperació, salut mental i discapacitat comptaran amb ponències, taules rodones i debats a càrrec de professionals dels àmbits de la cooperació i la salut mental i les capacitats diverses, tant de Catalunya com de Centreamèrica i representants d’altres entitats que estan treballant a Senegal o Grècia.

En la jornada de Girona es presentarà el projecte per a la creació d’una xarxa centreamericana de distribució i comercialització de components de cadires de rodes i material d’incontinència, gestionat des de les mateixes organitzacions de persones amb discapacitat.

La sessió de Mataró tindrà lloc a Can Marfà i està organitzada per la Fundació El Maresme, la Comunitat Terapèutica del Maresme, EPMA Solidària, el Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament i l’Ajuntament de Mataró. Durant la jornada del dia 12 de març es llegirà i signarà un manifest sobre aquest treball transversal que ajudi a fer visible i potenciar aquestes accions que es realitzen en el camp de la cooperació municipal.

Totes dues sessions són possibles gràcies al treball conjunt del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Girona, l’Ajuntament de Mataró, la Diputació de Girona, Ajuntament de Barcelona i Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Fundació Maresme per a Persones amb Discapacitats, del GERD, grup editor de la revista del discapacitat, Comunitat Terapèutica del Maresme, EPMA i Col·lectiu Ronda.

Deixa un comentari