Publicat el 07/06/2018

L’alcalde, David Bote; el regidor de Sostenibilitat, Miquel Àngel Vadell, i el regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, van presentar el passat 5 de juny la xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que s’està posant en marxa a la ciutat, així com altres iniciatives que afavoreixen una mobilitat més sostenible per la reducció d’emissions de CO² a l’atmosfera

La presentació va coincidir amb el Dia Mundial del Medi Ambient i amb la celebració a Catalunya de la Setmana de l’Energia –l’Ajuntament de Mataró s’hi ha adherit–, i a Europa de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

Mataró està creant durant el 2018 una xarxa amb punts de recàrrega gratuïta per a vehicles elèctrics (motos i cotxes), situats tant a la via pública com a diferents aparcaments públics, perquè en faci ús la ciutadania i les empreses que ho necessitin. El 13 punts tenen una capacitat conjunta i simultània per a 34 vehicles. Alguns ja es troben en funcionament i d’altres es preveu que es posin en marxa properament. L’Ajuntament i PUMSA han invertit en conjunt més de 170.000 € en la instal·lació dels punts de càrrega, i han comptat amb subvencions del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat per import de 21.000 €. S’estima que l’Ajuntament tindrà una despesa de 22.700 € pel consum anual dels carregadors instal·lats a la via pública.

En concret, hi ha 6 punts ubicats a la via pública: carrer de Finlàndia –ja en funcionament–; i carretera de Barcelona, 92/seu de MESSA-Tub verd; avinguda de la Gatassa; carrer de Pablo Ruiz Picasso; Muralla de la Presó i passeig Marítim, que entraran en servei properament. També hi ha 6 punts més ubicats en aparcaments públics, tots ells ja en marxa: plaça de les Tereses, plaça de Cuba, plaça de Granollers, Espai Firal Parc Central, TecnoCampus i Port de Mataró.

La creació de la xarxa de punts de recàrrega s’emmarca en el Pacte per la Mobilitat, concretament forma part del Pla d’implementació urbana del vehicle elèctric (PIUVE). L’objectiu és reduir les emissions contaminants associades a la utilització de vehicles de gasolina i dièsel perquè Mataró esdevingui una ciutat cada vegada més sostenible i amable.

Els interessats poden demanar gratuïtament la targeta de vehicles elèctrics que ofereix la possibilitat de fer recàrregues a la xarxa de punts gestionats per l’Ajuntament de Mataró, l’empresa municipal PUMSA, el TecnoCampus Mataró-Maresme, Mataró Energia Sostenible (MESSA) i el Port de Mataró sense cost per a l’usuari. Es pot sol·licitar per Internet, a les oficines del Servei d’Atenció Ciutadana, o a través del 010 (des de fora de Mataró 807 11 70 10).

D’altra banda, l’Ajuntament ofereix un descompte del 75 % en l’Impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) per als vehicles elèctrics. En el cas dels vehicles híbrids, la bonificació és del 70 % de la quota. També bonifica en un 95 % l’impost d’obres per instal·lar sistemes de recàrrega elèctrica en garatges col·lectius.

Foto: Dos vehicles elèctrics utilitzant el punt de recàrrega del carrer de Finlàndia. Foto: Ajuntament de Mataró.

Deixa un comentari