Publicat el 05/10/2015

A principis d’any es va iniciar un nou projecte destinat a la ciutat: Mataró Dansa. Mataró és una ciutat que balla, una ciutat on hi ha nombroses escoles de dansa, cases regionals, esbarts… la gent balla al carrer i dansa a casa: Mataró Dansa! Aquesta era, i és, la justificació del nom del projecte, però tot plegat anava, i va, una mica més enllà.
Uns mesos més tard, i després d’un temps de molts esforços, es presenta l’espectacle de Mataró Dansa, dels Balls Tradicionals de Mataró.
Això serà el proper diumenge 11 d’octubre a les 18.00h al Teatre Monumental.
L’acte està organitzat per l’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber i tindrà la col·laboració d’altres grups de dansa d’arrel de la ciutat com ara l’Esbart Dansaires d’Iluro, la Sala Cabanyes i el Ball de Bastons de Mataró.
Així doncs, en aquest espectacle es podran contemplar balls tan nostrats com el Ball de Gitanes, la Polca de Pedretes, el Ball de Pescadors i els recuperats com els Balls a Plaça, Rigodons, Balls de Bastons (musicalment parlant), i els Llancers.
La cirereta del pastís, el nou CD
L’espectacle comptarà amb una interessant sorpresa. Es tracta de la presentació del CD dels Balls Tradicionals de Mataró. Les músiques que  componen aquest CD foren enregistrades l’abril de 2010 amb motiu de la cloenda de Mataró com a Ciutat Pubilla de la Sardana.
Aquestes músiques, interpretades per la Cobla La Principal del Llobregat i enregistrades al mateix Teatre Monumental, quedaren arraconades en algun indret del consistori després de l’acte. Anys més tard l’entitat les hem volgut recuperar, les han posat a punt i amb un vestit de gala, que el proper 11 d’octubre es podrà veure.
Mataró Dansa, un projecte de tots
El nou projecte de dansa no és només de ciutat pel fet de recuperar tradicions de Mataró, sinó que aquest projecte ha estat realitat gràcies a molts col·laboradors (empreses, comerços, persones) que han posat el seu granet de sorra. Sense ells tot això no hagués estat possible!
2015, Any Amades
L’acte que es celebrarà el proper diumenge 11 d’octubre es vol que sigui commemoratiu del 125è aniversari del naixement de Joan Amades i Gelats. Gràcies a la tasca de recollir que féu el conegut folklorista, avui en dia, es conservem moltes dades dels balls populars que es feien anys enrere a la ciutat.

Deixa un comentari