Publicat el 23/01/2021

Es commemora el dimecres 27 de gener, aniversari de l’alliberament del camp de concentració i d’extermini d’Auschwitz l’any 1945

El dimecres 27 de gener, a les 19 h, l’Ajuntament i el Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró han organitzat la conferència “Recordant l’Holocaust. L’amenaça sorgeix de nou?” que anirà a càrrec de l’historiador i membre de la junta de l’Associació Catalana d’Expressos Polítics del Franquisme, Enric Cama.
L’acte es farà dels del Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró però l’aforament és limitat, per tant qui vulgui assistir ha de confirmar assistència (per complir amb els aforaments marcats per les normes sanitàries actuals), prèviament trucant al 93 758 21 10 en horari de 8 a 15 h.  La ciutadania podrà seguir l’acte en directe des de casa a través del web municipal a www.mataro.cat/endirecte

Enric Cama
Nascut l’any 1947 a Barcelona, Enric Cama és membre del Consell de Participació del Memorial Democràtic, membre de l’Espai de Memòria i dels Valors Democràtics de Terrassa i membre del Patronat de la revista “Nous Horitzons”. Ara professor d’història jubilat, Cama és especialista en temes europeus, als quals ha dedicat algunes publicacions  i durant uns anys va ser Vicepresident del Consell Català del Moviment Europeu. Una de les seves principals preocupacions actuals és la preservació de la memòria de la lluita antifranquista i la reivindicació de les víctimes de la dictadura.
De ben jove, als 14 anys va començar a treballar en un taller metal·lúrgic i després a una fàbrica a Cerdanyola, on va establir contacte amb unes naixents Comissions Obreres (CCOO) del ram de químiques. L’any 1966 va iniciar la seva militància política a Acció Comunista, un grup minoritari de caràcter trotskista. La seva activitat antifranquista va ser en el marc de les CCOO i les Comissions de Barri. El 1971 va ingressar al PSUC, on va desenvolupar responsabilitats polítiques i organitzatives que amb els anys van continuar a Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). El 1974 va ser detingut i empresonat, i en sortir de la presó va aprofitar per estudiar la carrera d’història.

Deixa un comentari