Publicat el 26/09/2022

L’1 d’octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran i l’Ajuntament ha organitzat un seguit d’activitats durant tot el mes d’octubre dirigides a tota la ciutadania

 

 

 

El Dia Internacional començarà amb la lectura del manifest que es farà el 4 d’octubre a l’Espai Mataró Connecta quan també es portarà a terme la conferència: “Estil de vida d’avui, salut cerebral de demà”. Entre les propostes destaca la presentació, el 25 d’octubre, d’un receptari elaborat per persones grans de Mataró i el Festival de Poesia, el 22 d’octubre, al Foment Mataroní.

Membres de la Comissió de Cultura del Consell Municipal de la Gent Gran seran els encarregats de llegir el Manifest del Dia Internacional de la Gent Gran en un acte que se celebrarà el 4 d’octubre, a les 17h, a l’Espai Mataró Connecta.
A continuació es portarà a terme la conferència “Estil de vida d’avui, salut cerebral de demà” a càrrec de la directora tècnica de l’àrea social i de divulgació de la Fundació Pasqual Maragall. Per acabar la jornada hi haurà l’actuació del grup d’Havaneres Salvador Comas.

Entre les activitats, que van dirigides a tota la ciutadania i que es portaran a terme durant tot el mes d’octubre, destaca les Rutes del Tèxtil que es portarà a terme en dos dies 8 i 15 pels llocs més emblemàtics del passat tèxtil de la ciutat i el Festival de Poesia el dissabte 22 d’octubre, a les 18 h al Foment Mataroní. Hi participaran persones grans de la ciutat que comptaran amb l’acompanyament de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM).

El 25 d’octubre, a les 17h a la Biblioteca Antoni Comas, es presentarà el receptari elaborat també per persones grans de la ciutat amb els llegums com a base principal de les receptes amb l’objectiu de conservar aquesta memòria culinària.

Mataró, ciutat amiga de la persones grans

L’Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l’1 d’octubre com a Dia Internacional de la Gent Gran. La comunitat internacional insta d’aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

La finalitat d’aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l’envelliment. La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

L’Ajuntament de Mataró es va adherir, el juny del 2017, a la xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans i ha elaborat, en base a vuit eixos, un pla d’actuació amb actuacions per portar a terme per millorar la vida de les persones grans.

Programa:
https://www.mataro.cat/ca/actualitat/noticies/2022/mataro-celebra-el-dia-internacional-de-la-gent-gran-amb-activitats-durant-el-mes-d2019octubre/fullet_diaintgentgran22_web-1.pdf

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari