Publicat el 19/05/2020

La substitució de les botoneres dels semàfors per unes de més grans que s’activen amb el colze fa que es minimitzi el risc de contagi

Segons informa l’Agència Catalana de notícies (ACN), l’Ajuntament de Mataró ha començat a canviar els polsadors dels semàfors que regulen el pas de vianants com a mesura per minimitzar el risc de contagi. Atès que la nova botonera és més gran que l’anterior i té més superfície de contacte, els ciutadans  poden activar-la amb el colze en comptes d’haver-ho de fer obligatòriament amb el dit, evitant una possible transmissió del coronavirus.

De fet, des de principis d’abril, alguns ajuntaments de l’Estat Espanyol van optar per desactivar la pulsació dels semàfors dels seus municipis amb l’objectiu de frenar l’expansió de contagis entre els vianants que els fan servir. Els consistori de Mataró, en canvi, ha preferit substituir els polsadors per uns altres que garanteixin les mesures de protecció sanitàries.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament Mataroní ha canviat a mode de prova els primers polsadors de semàfors aquest dilluns, 18 de maig, al pas de vianants de la carretera N-II, a l’alçada del carrer Sant Agustí. D’aquí a tres setmanes s’instal·laran els nous polsadors a la resta de semàfors del municipi. En total s’intervindrà en 177 d’aquests aparells que regulen el trànsit de la ciutat. A banda d’això, en 25 cruïlles més s’eliminarà el polsador per tal que el semàfor passi a regular-se de manera automàtica.

El Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa diferents actuacions enfocades a protegir els ciutadans de la transmissió del coronavirus, i estudia implantar progressivament més mesures per adaptar la mobilitat dels ciutadans a les circumstàncies actuals.

Deixa un comentari