Publicat el 20/03/2022

Amb els nous vehicles, el 50 % de la flota d’autobusos municipals ja és híbrida, percentatge encara més elevat si es considera la flota operativa (14 dels 25 que cada dia fan el servei)

 

 

Mataró Bus ha presentat els tres nous vehicles híbrids que incorpora aquest mes a la flota d’autobusos urbans. L’acte de presentació ha tingut lloc a l’Espai firal del parc Central i ha inclòs tallers infantils i xocolatada. Hi ha assistit l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor de Mobilitat, Juan Carlos Jerez.

Es tracta d’autobusos de les mateixes característiques que els dos que es van incorporar l’any 2017, els sis que es van incorporar el gener de 2019 i els tres que es van incorporar el juliol de 2020. Són vehicles de 12 metres de la marca VOLVO, model 7900 H, que compleixen amb la normativa europea d’emissions més exigent, l’Euro VI, que confereix l’etiqueta “d’autobusos nets”.
Amb aquestes noves incorporacions s’eleva la qualitat ambiental ja que se substituiran els autobusos amb més antiguitat (Euro III). La norma Euro VI, en relació als autobusos que substitueixen d’Euro III, suposa una reducció del 92% en les emissions d’Òxids Nitrosos (NOx) i de Partícules (PM10).

Continuant amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire a Mataró, els autobusos híbrids que s’incorporen a la flota suposen una reducció de les emissions del CO2 de fins al 39%.  Aquests nous vehicles híbrids (motor dièsel + elèctric) poden funcionar en paral·lel, és a dir, cada motor per separat o ambdós a la vegada. Aquest fet permet que l’autobús apagui el motor de gasoil a les parades i es posi en marxa amb el motor elèctric. Els nous autobusos són més silenciosos a nivell general i disposen d’endolls de recàrrega d’USB, entre altres prestacions.

La inversió en els nous autobusos correspon a la concessionària, l’empresa Avanza Movilidad Integral, S.L. del grup Mobility ADO, dins del contracte actual del servei de Mataró Bus.

Des d’aquesta setmana i fins a finals de mes Mataró Bus també està provant en les seves línies, en els recorreguts habituals amb viatgers, un autobús 100 % elèctric. L’objectiu és incorporar en el futur a la flota aquests tipus de vehicles zero emissions i zero sorolls per fer un pas més a favor de la sostenibilitat.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari