Publicat el 26/10/2020

Fins al 2 de novembre els cementiris obren de 8.30 a 18 h. La celebració de la Castanyada també s’haurà d’ajustar a les restriccions en vigor per evitar la transmissió de la Covid-19 i no es podrà fer l’activitat “truc o tracte”

L’Ajuntament de Mataró ha adaptat aquest any a la situació sanitària el dispositiu especial per poder atendre l’increment de visites als cementiris amb motiu de Tots Sants. Fins al 2 de novembre, el Cementiri dels Caputxins i el Cementiri de les Valls amplien l’horari de visita de 8.30 a 18 h.

Aquest any, a causa de la pandèmia, les visites als cementiris han de complir les següents mesures de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió de la Covid-19.
A les entrades dels cementiris s’aplicarà un control per exigir l’ús de la mascareta, distància interpersonal, evitar aglomeracions i facilitar gel hidroalcohòlic a tots els visitants.
S’han establert recorreguts amb entrades i sortides diferenciades per evitar que les persones es trobin en sentits oposats i s’ha pintat el sentit de la marxa a vials i escales dels recintes funeraris.
També s’adoptaran mesures de neteja i desinfecció, que tindran especial cura de les zones i espais d’ús comú i de les superfícies de contacte més freqüents.

A més, caldrà tenir en compte que:
És obligatori l’ús de mascareta.
Cal mantenir la distància física interpersonal de seguretat d’1,5 metres.
Queden prohibides les trobades i reunions de més de 6 persones.
A l’hora d’acostar-se a dipositar flors als nínxols, cal mantenir les mesures d’higiene i respectar sempre la distància interpersonal entre no convivents.
En cas d’utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les utilitzin s’hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després de fer-les servir.
Es recomana avançar o endarrerir la visita al cementiri per evitar les aglomeracions que es puguin produir l’1 de novembre.
Es recomana limitar el temps d’estada al cementiri, així com limitar l’ús de bancs i seients que hi pugui haver.

El Cementiri dels Caputxins acollirà dilluns 2 de novembre a les 12 h la Pregària “Fidels difunts”.
Degut a la situació de crisi sanitària, aquesta serà l’única activitat que tindrà lloc, ja que enguany no se celebraran ni el tradicional concert de Tots Sants ni tampoc l’exposició a la Cúpula del Cementiri, propostes que tradicionalment organitzaven l’Ajuntament i Cementiris Metropolitans CGC SL, l’empresa concessionària dels cementiris municipals.

Transport públic
Diumenge 1 de novembre, a partir de les 8 h, les línies 1 i 2 de Mataró Bus reforçaran el servei funcionant amb horari de dissabte, enlloc del de dia festiu.
El recorregut de la línia 3 d’autobusos s’allargarà des de la parada de l’Hospital de Mataró fins al Cementiri de Les Valls en les hores d’obertura (de 8.30 a 18 h). Davant d’aquest cementiri també tenen parada fixa les línies 1 i 2.
Per arribar al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 3 i 6 de Mataró Bus tenen parades properes. També ho són la parada de Cabanellas de les línies 1 i 2.

 La Castanyada
La celebració de la Castanyada aquest any també es veu condicionada per la pandèmia i per tant caldrà complir amb totes les mesures de seguretat i restriccions vigents:
Cal respectar el confinament nocturn. De 22 a 6 h estan prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques.
Queden prohibides les trobades i reunions de més de sis persones, tant en l’àmbit públic com privat. En les reunions a l’espai públic, no es permet el consum ni d’aliments ni de begudes.
Queda prohibit el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d’espais oberts al públic.
Es recomana la celebració d’aquesta festa en família, mantenint les distància, fent ús de la mascareta i ventilant els espais de reunió.
No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
Cal recordar que les màscares de disfresses no substitueixen una mascareta de protecció.

Pel que fa a les parades de venda de castanyes, els paradistes estan obligats a dur mascareta i les castanyes han de cobrir-se o embolicar-se prèviament abans de ser venudes o exposades a la parada.

 

Deixa un comentari