Publicat el 03/08/2020

Mataró Audiovisual anuncia que Reimagine Textile, el programa d’innovació empresarial adreçat al sector del tèxtil del Maresme, impulsarà aquest any la primera incubadora d’empreses del sector tèxtil de tot Catalunya

Tal i com expliquen al seu web, mataroaudiovisual.cat,  l’incubadora d’empreses s’ubicarà al parc tecnòlogic Tecnocampus (TCM) i allotjarà deu empreses emergents en dos espais: cinc que ja formen part d’un programa pilot i cinc de noves que hauran de superar un procés de selecció.

L’objectiu de Reimagine Textile, projecte d’alt rendiment que impulsa l’Ajuntament de Mataró, el TCM i el centre tecnològic Eurecat, és ajudar el sector tèxtil a reinventar-se a través de la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat. Amb aquest objectiu la incubadora proporcionarà a les empreses diversos equipaments i serveis  que els permetran tenir accés a uns espais destinats a la creació i l’experimentació, un plató fotogràfic, un showroom o una sala de reunions, entre d’altres.

La responsable de Reimagine Textile, Emma Feriche, va explicar a Mataró Audiovisual que la incubadora és, en realitat, un pas més en l’objectiu general del projecte: “aconseguir que Catalunya sigui el km 0 de la innovació i la producció tèxtil a Europa”.

Les empreses emergents o emprenedors interessats a formar part de la nova incubadora podran presentar els seus projectes fins al proper 18 de setembre. Alguns dels criteris que es tindran en compte són: l’aposta per l’ús de teixits intel·ligents, funcionals i sostenibles en els seus productes; processos de fabricació innovadors, l’economia circular; la impressió 3D o els processos tèxtils digitals.

El programa Reimagine Textile compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i està cofinançat per la Unió Europea i la Diputació de Barcelona.

Font: mataroaudiovisual.cat

Deixa un comentari