Mataró. 34a Fira de l’Arbre i la Natura al Parc Central, l´11 i 12 de febrer. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 01/02/2012

L’Associació d’Amics de les Plantes, Animals i Jardins del Maresme, un any mes organitza la FIRA DE L’ARBRE I LA NATURA, enguany arriba a la 34 edició d’aquest certamen. Aquesta edició, el tema monogràfic el dediquem a “l´Aigua” com un bé escàs i font de vida, per tant trobareu un estan de Aigües Mataró, a la pista central del parc. També i podreu trobar-hi varis estands dedicats a la agricultura de proximitat integrada i ecològica.


El recinte del Parc Central Vell ofereix un marc idoni e incomparable envoltats de jardins. On no mes al entrar us embriagarà el flaire dels eucaliptus i el escalf dels raigs del sol de febrer, ens conviden a un agradable passeig tot visitant i veient l’amplia oferta de la fira, on podrem trobar des de bulbs que ens floriran a la primavera, axis com flors,arbres a arrel nua, eines, terrissa, llavors i productes de la terra.


De sempre que la nostre entitat ha mantingut la vocació pedagògica per conscienciar a la mainada per el respecte a la Natura.  En aquest sentit, el públic infantil és un dels principals destinataris del programa del cap de setmana, especialment el dissabte 11, dia que es faran concursos de dibuix infantil, una sembrada de plantes i narració de contes.


Horaris de la Fira es la següent; obertura a les 9 del matí i es tancarà a les 21h. A banda de l’oferta de la fira trobareu un ampli programa d’activitats culturals paral•leles per a grans i petits :


Dissabte 11 de febrer


• Exposició de Bonsais al Parc Central Nou.
• Exposició de Ikebanes al Parc Central Vell.
• A les 11h. Xerrada a Radio Mataró “La gestió de l’aigua, com a bé escàs i font de vida” a càrrec del Gerent de Aigües de Mataró el Sr. Llorenç Alern i Domènec.
• A les 11h inici del Concurs de Dibuix Infantil.
• A les 12h 30´Sembrada de plantes per els infants.
• A les 13h Veredicte concurs de dibuix.
• 19h Repartiment dels premis del concurs de dibuix infantil a l’estan oficial.Diumenge 12 de febrer


• A les 11h Conta contes per la mainada al Eucaliptus de l’entrada a càrrec de la Llibreria Robavafes.
• A les 11h Taula rodona “Diferencia entre la Agricultura Integrada i Ecològica” a càrrec de Sr. Santi Noe, Sr. Francesc Cerviño, i moderat per el Sr. Pep Riera.
• A les 12 Visita de les autoritats.
• A les 12h 30´Al Parc Central Nou, espectacle exhibició de doma de cavalls, a càrrec de la Hípica Fontanet de Granollers.
• A les 13h Demostració de treballs verticals al bosc amb la tècnica de la Trepa.
• A les 13h Desfilada de gossos per adopció a càrrec de la Protectora d’animals SPAM al auditori.En l’apartat expositiu destaca la presència de la Societat Protectora d’animals de Mataró (SPAM) que organitza una desfilada dels gossos abandonats dels seus refugis amb l’objectiu d’incentivar l’adopció per part del públic assistent.


La Fira també reservarà un espai per a l’associació de Rucs del Corredor, que portarà alguns dels seus exemplars al Parc Central dins la seva campanya permanent de conservació i recuperació d’aquesta espècie.


la Fira principalment esta centrada a la exposició i venda de plantes de temporada i arbres, no obstant planteja la seva oferta des d’un concepte ampli de la natura, reforçada cada edició amb la presència d’expositors del ram de productes de la terra, on podrem trobar embotits i formatges de produccions petites locals com: mel, vi, i molts altres productes de qualitat artesanal i producció ecològica.


Esperem la vostre presencia a la  FIRA DE LA NATURA i que podeu gaudir d’unes hores disteses i agradables tot passejant per el parc i si us abelleix adquirir quelcom que us porti un bri de natura a casa vostra i axí ajudar els sectors de viveristes i artesans de casa nostre.

Deixa un comentari