Publicat el 17/02/2020

Es tracta del Màster i del Postgrau en Alteracions de la Deglució, de la UAB, el Consorci Sanitari del Maresme i l’European Society for Swallowing Disorders

El Màster i el Postgrau en Alteracions de la Deglució, on participen el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’European Society for Swallowing Disorders (ESSD), és una formació multicèntrica que ha reunit aquest mes de febrer a un grup de 25 professionals d’arreu del món que estan fent la part pràctica durant tres setmanes a l’Hospital de Mataró.
La seva estada formativa a Catalunya també inclou una setmana d’exàmens i classes magistrals a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears durant el mes de maig.
Internacional i multidisciplinari. Aquests programes de màster i postgrau reflecteixen la necessitat evidenciada d’un abordatge multidisciplinari dels trastorns de la deglució. Els alumnes són professionals de diferents especialitats relacionades amb la disfàgia, un grup que inclou logopedes, dietistes, oncòlegs, neuròlegs, odontòlegs, otorrinolaringòlegs, i infermers. Compta amb una diversitat de més de 10 nacionalitats entre espanyols, danesos, grecs, veneçolans, austríacs, italians, irlandesos, xilens, colombians, saudites i paraguaians. Aquesta internacionalitat permet un intercanvi d’idees i maneres de funcionar en l’àmbit clínic de la disfàgia, entre els diferents professionals.

El màster compta amb un professorat de primer nivell, que inclou professionals del Consorci Sanitari del Maresme, d’altres centres de Catalunya com Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, així com professors internacionals d’Itàlia, Irlanda, Brasil i Holanda.
Aquest màster té com a principal objectiu augmentar el coneixement dels professionals sobre la disfàgia, oferint capacitació avançada en aquest trastorn específic i incloent un període de sessions teòriques i pràctiques.
És semi presencial i està ideat de manera que al professional que treballa li sigui més fàcil organitzar-se.

Aquesta és la primera edició del Màster en Alteracions de la Deglució, tot i que el postgrau ja celebra la seva quarta edició. En les edicions anteriors ha reunit un total de 82 alumnes de 22 nacionalitats diferents.

 

 

Deixa un comentari