Publicat el 14/11/2017

L’Associació Juvenil de Teatre del Masnou (AJTEM) ha preparat diverses activitats per a commemorar, entre els 23 i el 26 de novembre, el vintè aniversari de la publicació del primer llibre de J.K. Rowling que va convertir el personatge de Harry Potter en l’heroi d’una generació de lectors: Harry Potter i la pedra filosofal. Durant aquests dies, els “Potterheads” (com s’anomena als fans de la saga), podran gaudir d’una programació farcida d’activitats vinculades al món de la màgia per a tots el públics.

Sota  l’eslògan “No siguis muggle i vine”, la Setmana Potter al Masnou  s’encetarà el dijous 23 de novembre al matí quan, amb la col·laboració de les escoles del municipi es vol aconseguir batre el rècord Guinness del major nombre de gent disfressada de Harry Potter. Ulleres, vareta, corbata de Gryffindor i la cicatriu al front seran bàsics per a aconseguir el repte. També, a les 18 h a la Biblioteca Joan Coromines, s’explicaran contes sobre Les rondalles del Bard Gallard, una lectura dramatitzada dels contes del món màgic. Abans de cloure la primera jornada, a les 19 h, també a la Biblioteca, tindrà lloc la presentació oficial de la Setmana.

El divendres 24, la Biblioteca acollirà, a les 19 h, la presentació del llibre El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya, de Joan de Déu Prats, qui ha fet un recull de les criatures fantàstiques que es poden trobar aquí acompanyat de les il·lustracions de Maria Padilla. Quan arribi l’hora de sopar, l’espai de trobada de Ca n’Humet es convertirà en el Gran Menjador  perquè els comensals tinguin la sensació d’estar al Menjador de Hogwarts. El sopar teatralitzat, amb espelmes volant, un cel canviant, taules, banquetes i una gran porta, inclou un menú complet amb primers, segons, postres i beguda a més d’un regal.

Un documental que tracta de les claus de l’èxit i l’ influència entre els joves de la saga Potter, Proyecto patronus, es podrà veure a les 17 h a l’Espai Escènic del divendres, 25 de novembre. L’acte comptarà amb l’assistència dels seus creadors, Fernando Vidal Llavata i Beatriz Martínez Arranz, qui explicaran els detalls de la màgia que envolta a aquesta generació. Tot seguit, a les 19.30 h, l’equipament d’arts escèniques també acollirà un concert on s’interpretaran les cançons de la banda sonora original de John Williams de Harry Potter i la pedra filosofal, a càrrec de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou (JOCEM).  Quan caigui la fosca nit, entre les 21 i les 2 h , els més intrèpids es podran atrevir a entrar al “Bosc prohibit”, al parc del Llac, on aquella nit els malsons es faran realitat.

Diumenge 26, la màgia endinsarà tota la família en un món de fantasia i imaginació amb l’espectacle “Màgia Junior”, a les 18 h a l’Espai Escènic. De la mà del mag Marín -guanyador del programa de TVE Pura Magia i Premi Nacional de màgia-, arriba al Masnou aquest espectacle després de set anys consecutius en cartell a Barcelona i per on hi ha passat més de 100.000 espectadors, convertint-lo en l’espectacle familiar de màgia més vist a Catalunya. A més, també hi ha programada una gimcana per tot el poble per trobar i destruir els 7 “horrocruxes” i el Lord Voldemort.

Durant la setmana també hi hauran d’altres activitats que complementaran la celebració de l’efemèride. El carrer Roger de Flor es transformarà en la “Ronda d’Allà” i al llarg de cada jornada es realitzaran actuacions i tallers i, també, un castell de focs abans de finalitzar. Els dies 25 i 26 hi ha preparat un torneig de ‘Quidditch muggle’ amb premis per als guanyadors i un ‘Escape Room’ basat en el món de Harry Potter.

A més, per implicar a la població i als diferents sectors del municipi, l’univers màgic de Harry Potter vol ser escenificat als balcons i als aparadors dels comerços del Masnou. Per aconseguir-ho, s’han convocat dos concursos en cadascun d’aquests àmbits. Pel que fa el concurs de balcons, la temàtica haurà de fer referència a “Harry Potter, i tot el món creat per J. K. Rowling” i s’atorgarà un premi de 400€ al balcó o portalada millor engalanat/da. A més, l’organització ha preparat unes banderes que representen a cada casa de la saga, perquè així els veïns i veïnes de Masnou, les puguin col·locar al balcó de casa seva durant la setmana.

El punt de partida d’aquesta Setmana Potter és el musical que prepara l’AJTEM sobre el personatge de J.K. Rowling. Per al projecte, basat en l’adaptació teatral del llibre Harry Potter i la pedra filosofal, busquen a nois i noies de més de nous anys, joves, adults i gent gran. Durant aquestes dies de celebració, també es realitzarà un càsting per a triar als participants.

Deixa un comentari