Publicat el 06/09/2022

Tant la conferència del periodista Vicent Sanchis com l’ofrena floral de la Diada no tindran límit d’aforament

 

 

 

 

La Diada Nacional de Catalunya tornarà a celebrar-se al Masnou amb tota la seva esplendor després d’uns anys de restriccions i límit d’aforaments a causa de la pandèmia de la Covid-19.
Enguany es recupera la normalitat tant a la conferència prèvia a l’Onze de Setembre com a l’acte institucional de l’ofrena floral d’entitats i associacions de la vila, els dos actes commemoratius que tradicionalment es realitzen per aquestes dates.

El periodista valencià, Vicent Sanchis, serà l’encarregat, el divendres 9 de setembre, de pronunciar la conferència institucional amb què l’Ajuntament iniciarà la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. La xerrada, que serà presentada per l’alcalde, Jaume Oliveras, portarà per títol “De l’1-O al desconcert”.
La trobada amb l’exdirector de TV3 i també amb l’exvicepresident d’Òmnium Cultural, serà a la sala de plens de l’Ajuntament, a les 19h.

Per al diumenge 11 de setembre (11.30 h), com és habitual, hi ha prevista l’ofrena floral i els Jardins de Lluís Companys repetiran com a escenari de la celebració.
Es calcula que una quarantena d’entitats i associacions del Masnou dipositin els seus rams i coixins de flors al monòlit que commemora l’afusellament i l’assassinat del qui va ser president de la Generalitat de Catalunya. Allà també es llegirà el manifest i, durant l’acte, es preveu que hi intervingui tant l’alcalde actual, Jaume Oliveras, com l’exalcalde, Eduard Gisbert, i que hi actuïn la Coral Xabec i la Colla Bastonera del Masnou.
Com és habitual, amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre, l’alcalde ha emès un Ban en què anima a la ciutadania a participar de la celebració amb civisme, respecte i tolerància. El batlle també hi explica que aquest 2022 es compleixen cent anys del naixement de Joan Fuster i amb cites de l’assagista  reflexiona sobre el camí cap a l’assoliment de la sobirania nacional.

Amb motiu de la Diada, l’Ajuntament ha editat un punt de llibre, que es pot trobar en diferents dependències municipals.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

Deixa un comentari