Publicat el 26/08/2017

L’Ajuntament ha posat fil a l’agulla per fer realitat el projecte “No puc esperar!”, de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU Catalunya) al municipi, tal com recollia la declaració institucional presentada pel Grup Municipal del PSC-CP d’adhesió al projecte, aprovada per unanimitat al Ple municipal del 18 de maig passat.

Segons també informa elmasnouviu.cat, l’objectiu principal de la declaració és contribuir a millorar la qualitat de vida dels qui pateixen aquesta malaltia i ajudar a normalitzar el seu dia a dia, facilitant-los la utilització d’un lavabo de manera gratuïta i urgent.

La declaració institucional també recollia que l’Ajuntament identifiqués les instal·lacions on podria atendre les persones portadores de la targeta del projecte i realitzés campanyes divulgatives sobre aquestes malalties, en especial als establiments comercials.

En aquest sentit, l’ens municipal ha identificat amb adhesius els equipaments municipals següents: la Biblioteca Municipal Joan Coromines, Can Malet, la casa de la vila, l’Edifici Centre, Els Vienesos, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i el Complex Esportiu Municipal. Aquests edificis apareixen al web i l’aplicació (app) del projecte, que poden ser consultats per les persones malaltes per saber on hi ha lavabos disponibles per poder-hi anar en cas d’urgència. També s’ha enviat una carta a 94 establiments de restauració del Masnou per donar-los a conèixer el projecte i com adherir-s’hi.

El projecte, impulsat per l’ACCU i per l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, està pensat per a totes aquelles persones que, per un problema mèdic, no contagiós, han d’utilitzar urgentment un lavabo. Un dels problemes que més angoixa i preocupa aquests pacients és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d’anar al lavabo. Algunes persones veuen minvada la seva qualitat de vida per aquesta situació, ja que els costa sortir de casa o fer vida social per por de no trobar un lavabo accessible quan el necessiten.

Deixa un comentari