Publicat el 27/07/2017

Més de 480 vehicles han sortit de la Terminal 1 cap a la Plaça Espanya i mantindran la protesta “fins que el cos aguanti”

Als volts d’un quart d’onze del matí centenars de taxis han sortit en marxa lenta de la Terminal 1 de l’aeroport del Prat donant inici a la protesta programada en el marc de la vaga de 24 hores que avui celebra el sector per obligar a l’Estat a limitar el nombre de llicències VTC. Després de celebrar una assemblea, els taxistes han decidit fer un circuït circular a marxa lenta entre l’aeroport del Prat i la plaça Espanya per la C-31 i taponar els principals accessos de camions al port de Barcelona amb l’objectiu de col·lapsar “els punts estratègics de Foment” a la ciutat. En un to bel·ligerant, els portaveus del sindicat Elite, el convocant, han assegurat que el sector “està en peu de guerra” i que, davant la indiferència de les administracions, a partir d’ara aniran “a sac” amb les protestes per obligar a que se’ls garanteixi el futur. Els taxistes han assegurat que la protesta d’aquest dijous la mantindran “fins que el cos aguanti”.

Al voltant d’un quart d’una del migdia, la comitiva ha arribat a la Plaça Cerdà i una vintena de cotxes s’han aturat ocupant dos dels tres carrils de la via, moment en què s’han iniciat les primeres retencions més importants. Això ha fet que s’hagin viscut alguns moments de tensió entre els vianants que passaven per la zona i els conductors d’altres vehicles, fins al punt que alguns han arribat a escopir els manifestants i els han increpat per col•lapsar una de les vies d’entrada a Barcelona.
Finalment, cap a la una del migdia, els taxistes, que segons les primeres estimacions de la Guàrdia Urbana eren uns 480, han arribat a la Plaça Espanya, des d’on han iniciat el camí de tornada cap a l’Aeroport del Prat, punt on han iniciat la marxa lenta aquest matí.

D’altra banda, al carrer 3 de la Zona Franca s’ha originat un altre col•lapse de trànsit ja que els taxistes han tallat els accessos des d’aquest punt, per on entren els camions cap al Port de Barcelona.
Les retencions de trànsit al centre de la ciutat també han provocat que usuaris de l’Aerobus que esperaven desplaçar-se fins a l’Aeroport de Barcelona haguessin d’esperar fins a més d’una hora. Aquestes cues s’han repetit també, en menor mesura, a les instal•lacions del Prat, on els viatgers acabats d’aterrar buscaven alternatives davant la manca de taxis.

Bona part dels passatgers que aterraven al Prat ja no han accedit al moll dels taxistes perquè un rètol situat a la porta indicava que aquest dijous hi havia vaga del servei. Amb tot, hi ha hagut diversos viatgers que han aconseguit apropar-se a la zona a través d’altres recorreguts, com la rampa d’accés a l’Aerobus i al bus llançadora que enllaça les terminals.
Tots ells quedaven decebuts a l’adonar-se que no podrien agafar un taxi, ja que els únics vehicles que hi havia al moll eren els destinats a serveis socials. Com en les darreres convocatòries de vaga, aquest dijous els taxistes estan oferint servei gratuït per a les urgències, trasllats a hospitals i centres mèdics.

ACN Barcelona / El Prat de Llobregat
Foto: Imatge de taxis ocupant els tres carrils de circulació i aturant el trànsit a la Gran Via de Barcelona aquest 27 de juliol de 2017

Deixa un comentari