Publicat el 18/09/2017

Des de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, aquest mes de setembre s’inicia el projecte pilot d’un Club Social amb una durada de quatre mesos.

Està dirigit a un grup de persones usuàries del servei, amb el principal objectiu d’enfortir les habilitats socials, la participació d’aquestes persones al municipi, així com també potenciar els hàbits saludables, mitjançant activitats de lleure i oci.  Pretén minimitzar les limitacions en el funcionament psicosocial de la persona a través d’activitats participatives i de relació amb l’entorn en el temps d’oci.

El projecte que es vol impulsar pretén ser, d’aquesta manera, el punt de partida  per a la participació en espais i àmbits normalitzats que potenciaran l’autonomia de la persones usuàries. Es vol proporcionar una estructura i facilitar suport i motivació per a la realització i organització d’activitats de lleure que responguin als interessos dels usuaris i que els posin en relació amb l’entorn i la comunitat.

Segons també informen des del consistori, es pretén contribuir a la millora de la qualitat de vida dels seus membres mitjançant la participació en activitats associades al benestar i satisfacció personal, amb l’objectiu d’estimular als usuaris perquè ells mateixos siguin els propis gestors del temps de lleure.

Tot i que el projecte que es vol impulsar comença de manera modesta i sense gaires recursos, pretén ser, a llarg termini, un recurs visible a la població d’Arenys de Mar, definint-se en un futur com un Club Social de referència al municipi.

Precisament, el servei suposa un recurs innovador a la vila d’Arenys de Mar, tant pels col·lectius a qui es vol adreçar com per la metodologia utilitzada.

 

Deixa un comentari