Publicat el 16/03/2018

Els passats dies 10 i 11 de març l’equip de robòtica educativa Marrecs de Vilassar va participar a la Gran Final Estatal de la First Lego League (www.firstlegoleague.es) que es va disputar a Logronyo, a l’escola San José Hermanos Maristas. En aquesta competició de robòtica educativa van participar 56 equips classificats en els respectius tornejos regionals.

D’aquesta competició estatal sortien les places per les finals internacionals i els Marrecs de Vilassar van obtenir el premi “Cortesía Profesional” que donava accés a la competició internacional que es farà els dies 6-8 de juny a Tallin (Estònia) i on participaran 100 equips de 80 països.

Pel que fa a les activitats del grup, el passat divendres 3 de febrer es va fer fer una Micro First Lego League (FLL)  a la Biblioteca de Vilassar de Mar, on van exposar el seu projecte i van fer una demostració del robot davant de més de 70 assistents.

I posteriorment, el diumenge 25 de febrer, van participar al campionat Regional de Barcelona Cosmocaixa amb d’altres 25 equips i van quedar en primera posició de la competició de robot i en primera posició absoluta, obtenint dues copes i l’accés a la final estatal.

Els Marrecs de Vilassar està format per 11 nens i nenes d’entre 10 i 16 anys que participen en competicions de robòtica educativa, s’entrenen en les instal·lacions d’Edukem-nos a Vilassar de Mar.

En el palmarès de Marrecs de Vilassar hi ha una altra final estatal fa dos anys a Tenerife, i la participació en la modalitat Júnior a l’Open European Championchip de Pamplona (2014) i World Championchip a St. Louis (USA) (2013).

Jordi Pocurull és l’entrenador de Marrecs de Vilassar des de fa 6 anys i també és el cofundador d’Edukem-nos (www.edukem-nos.cat), centre de robòtica Educativa que fa extraescolars a més de 17 escoles del maresme a part de les extraescolars, tallers i casals de robòtica que fan al seu centre de Vilassar de Mar.

Pel que fa a la Competició First Lego League és una competició d’àmbit mundial en que els equips han de participar en una competició de robots fets amb Lego Mindstorms i resoldre unes missions en la taula de competició, també han de presentar una idea innovadora per resoldre un problema de la temàtica de cada any (Aquest any la temàtica és l’aigua) i també es tenen en compte els Valors FLL (Treball en equip, respecte, colaboració…).

El projecte dels Marrecs de Vilassar és un Enginy anomenat ECOnomic H2O que seria com una font moderna que proporciona aigua filtrada i refrigerada i alhora permet obtenir ampolles de vidre que es pagarien amb una APP, que també han dissenyat ells mateixos. I les ampolles es podrien retornar a la mateixa màquina amb devolució parcial del crèdit. L’objectiu d’aquest enginy és reduir el consum d’ampolles de plàstic. Ells han fet una maqueta funcional i de tamany real amb peces dissenyades per ells mateixos amb programes d’edició 3D i impressora 3D i també amb fustes, a nivell mecànic han fet servir la tecnologia Lego Mindstorms i Micro Bit i per dissenyar la APP han fet servir App Inventor de Google. Per realitzar el projecte i el robot l’equip porta treballant més de 5 mesos.

Pel que fa a pròximes cites, els ‘Marrecs de Vilassar’ tenen previst per al divendres 20 d’abril la participació a la Install Party del Tecnocampus de Mataró (http://xnergic.org/install-party/) per ensenyar el seu projecte.

Actualment, a més, busquen patrocinadors. Per poder portar a terme la seva participació a Tallín hauran de fer front a importants despeses tant de desplaçament com de drets d’inscripció.

Deixa un comentari