Màrius Serra presenta el documental Pop lletrat: lletres sentides, que mostra la vitalitat de la llengua catalana a través de les cançons | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/12/2011

La revista Enderrock, responsable del projecte, distribueix aquest desembre  el DVD amb cinc reportatges que relacionen música i llengua.


 ‘Les cançons són la manera més eficaç i influent de la cultura de masses per garantir la riquesa i l’evolució de la llengua’. A partir d’aquesta afirmació l’escriptor i enigmista Màrius Serra ha elaborat els guions i la presentació de cinc peces documentals que relacionen música i llengua, coincidint amb l’Any de la Paraula Viva impulsat per l’Institut d’Estudis Catalans, en motiu del centenari de la seva secció Filològica.
 
Pop lletrat: lletres sentides és un DVD documental, realitzat per Pol Fuentes, en el qual es dialoga amb cantants i músics de tots els territoris de parla catalana: Cris Juanico, Feliu Ventura, Quim Vila, Carles Sanjosé (Sanjosex)i Xarim Aresté (Very Pomelo). Les converses amb Màrius Serra versen sobre l’ús de neologismes a la música pop contemporània d’una manera distesa. La sèrie ha estat enregistrada al teatre del Foment Hortenc, de Barcelona, i mostra els artistes parlant de l’origen de les seves lletres per construir les cançons.
 
El projecte va néixer arran de la conferència musical que Màrius Serra va mantenir amb Els Amics de les Arts en la celebració del 25è aniversari del centre de terminologia TERMCAT. Aquesta institució s’encarrega de coordinar i promoure les actuacions terminològiques en llengua catalana i té la participació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística.
 
El DVD compta amb el suport del TERMCAT, l´Institut d´Estudis Catalans, la Direcció General de Política Lingüística i Linguamón.
 
A l´acte també es presentaran els microespais de TV3 Català a l´atac i es comunicaran els guanyadors del concurs de microrelats de l´Institut Ramon Llull i l´Institut d´Estudis Catalans.
 
Presentació del DVD Pop lletrat. Lletres sentides
Dia:     
Dijous 15 de desembre
Hora:   
13 h.
Lloc:    
Seu de l´Institut d’Estudis Catalans, IEC (C/ Carme 47, Barcelona)
Presenten: Màrius Serra, verbívor – Àngels Torras, delegada territorial de Cultura a Barcelona –  Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l´IEC – Rosa Colomer, directora del TERMCAT – Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock

Deixa un comentari