Publicat el 28/10/2017

Per primera vegada, una comarca catalana desenvoluparà un projecte de neteja del fons marí de les platges. Les tasques s’iniciaran a partir del mes de maig del 2018.

El passat dimarts 24 d’octubre el Consell d’Alcaldes del Maresme va acordar per unanimitat impulsar un projecte per netejar el fons marí de totes les platges del Maresme.

La proposta neix d’una prova pilot que es va efectuar els dies 6 i 7 de setembre, en la qual es va realitzar la neteja del fons marí de les platges de Santa Susanna i Malgrat de Mar i que va finalitzar amb la recollida de 370 kg de deixalles. Entre les restes rescatades en el fons marí d’aquestes platges s’hi van trobar des de plàstics i vidres fins a bigues de ferro i motors d’embarcacions.

Un projecte pioner a Catalunya

El Consell d’Alcaldes va donar alhora el vistiplau a autoritzar els estudis necessaris per desenvolupar el projecte.

El president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i vicepresident primer del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Arnó, destaca que “per primera vegada, una comarca catalana emprèn accions per garantir la bona qualitat del seu fons marí”. En aquest sentit, Arnó també ha remarcat que aquesta iniciativa permetrà realitzar “una neteja sistemàtica i metodològica que anirà més enllà d’actuacions voluntàries puntuals”.

Fons marí net per a la temporada d’estiu 2018

Els estudis que s’encarregaran de desenvolupar la neteja es tornaran a presentar davant el Consell d’Alcaldes per a la seva consideració final. Un cop fets aquests tràmits es preveu que els treballs puguin començar a partir del mes de maig del 2018 amb l’objectiu de garantir la millor qualitat de les platges de cara a la temporada d’estiu. El projecte de neteja del fons marí de les platges del Maresme compta amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i tots els municipis de la comarca.

Altres projectes turístics en marxa

El Consell d’Alcaldes de Maresme també va analitzar dues propostes significatives en matèria turística: d’una banda, un projecte de regulació dels allotjaments turístics a la comarca i, de l’altra, la possibilitat de presentar-se a la convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per impulsar rutes turístiques com la del camí de Sant Jaume per la costa o la ruta de la Guerra Civil.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme és una entitat pública sense ànim de lucre i amb personalitat jurídica pròpia que neix de la voluntat i interès dels municipis, institucions i agents turístics de millorar, promocionar i fomentar el turisme a la comarca, tot això sota la marca amb denominació ‘Costa de Barcelona – Maresme’.

Més informació: costadebarcelonamaresme.cat

Deixa un comentari