Publicat el 24/02/2018

Segons l’Informe Anual d’Activitat Turística de la Destinació Barcelona 2017, el Maresme és, després del Barcelonès, la comarca amb més volum d’activitat del turisme tant en termes d’oferta com de demanda.

Durant el 2016, l’entorn de Barcelona (inclou totes les comarques de Barcelona menys el Barcelonès) ha rebut més de quatre milions de viatgers (+16, 1%), els quals han registrat més de 13,5 milions de pernoctacions (+7,3%). En aquest sentit, cal destacar el fort pes de la comarca del Maresme, que en aquest període ha estat la comarca de l’entorn de Barcelona amb un major nombre de viatgers el 2016 (1,2 milions), seguida del Baix Llobregat (poc més d’un milió). En aquest temps, han incrementat en un 5% els viatgers campistes, mentre que els usuaris d’hotels han caigut un 13%.

Aquestes són algunes de les conclusions de l’Informe Anual d’Activitat Turística de la Destinació Barcelona 2017. El document inclou un recull de les principals dades quantitatives i qualitatives de l’any 2016, que configuren la realitat turística de les destinacions de les comarques barcelonines durant aquest darrer any.

Segons les dades de l’informe elaborat per la Diputació de Barcelona, el Maresme obté l’estada mitjana més elevada de tot l’entorn de Barcelona, amb 6,9 nits, mentre que la mitjana és de 4,9.

La comarca es consolida com una destinació familiar de sol i platja i el turista tipus és un home, en el 58,2% dels casos, de 47,4 anys. Pel que fa al seu país de residència, el Maresme rep més estrangers que visitants domèstics, sent els internacionals un 56,6% del total, aquestes dades fan de la comarca del Maresme, la més internacional de l’entorn de Barcelona.

Segons també informa el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, durant el 2016, la comarca va augmentar significativament l’oferta d’allotjament, un creixement relacionat directament amb l’aflorament de places d’habitatges d’ús turístic, que en aquest període van créixer en un 44%. No obstant això, l’hoteleria continua tenint un pes destacat a la comarca, ja que representa el 54% de l’oferta d’establiments turístics.

D’altra banda, des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i el Consell Comarcal del Maresme s’està treballant per tal de posar en funcionament un òrgan comú de gestió i tramitació única, a través del Consorci, per gestionar aquesta realitat creixent.

Deixa un comentari