Publicat el 08/06/2018

Del 8 al 10 de juny té lloc  Maresmar. Trobada de centenaris. Es tracta d’un encontre festiu que reuneix vaixells centenaris i històrics d’interès patrimonial

Enguany comptarà amb la participació d’una vintena d’embarcacions històriques encapçalades pels pailebots Santa Eulàlia i elSirius, ambdós centenaris i que encara naveguen. També hi participaran altres vaixells històrics com el Sant Ramon, el Far Barcelona i el Bon Temps, entre molts d’altres El municipi d’Arenys de Mar commemora el centenari del pailebot Carlitos, el darrer vaixell construït a la seva platja.
El pailebot Santa Eulàlia i el Far Barceloneta salparan de Barcelona i estaran presents a Mataró (8 de juny) i Arenys de Mar (9 de juny i 10 de juny).  El Far Barcelona també hi serà present i restarà obert a la visita al públic ( 9 i 10 de juny). L’encontre permetrà commemorar especialment el centenari del Santa Eulàlia. Més informació a www.maresmar.cat .

El públic del Maresmar podrà conèixer alguns d’aquests vaixells, a més de gaudir d’activitats culturals com exposicions, conferències, taules rodones, grups d’animació, una batalla naval, exhibicions de tombar el bot i passejades amb barca. També hi haurà havaneres i propostes gastronòmiques irresistibles on s’oferirà fideuà, una sardinada i cremat. Per a la mainada es disposarà d’un gran vaixell pirata, tirolina, tallers de contes, concurs de cartells i tallers de dibuix.

L’objectiu del Maresmar – Trobada de Centenaris 2018 és triple: difondre la cultura i el patrimoni marítim, divulgar els oficis relacionats amb el mar i promoure l’economia i el turisme del Maresme i els seus municipis. Difondre la cultura i el patrimoni marítim significa apropar-lo a la ciutadania, que pot arribar a sentir com a propi un passat molt proper que encara conservem.

La comarca del Maresme és en aquests moments un dels territoris de tot l’arc mediterrani més implicats en la preservació de les arrels i la cultura marítimes. Segurament, podem afirmar que actualment és un dels principals motors de difusió del patrimoni i la cultura marítims del país més enllà de les nostres fronteres.

Deixa un comentari