Publicat el 23/11/2021

El badaloní guanya el certamen literari amb l’obra “Laietània”, que en breu serà publicada per “La Font del Cargol”

Dissabte 20 de novembre el Teatre de la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt va ser l’escenari del lliurament del 45è Premi de Poesia Marià Manent i del de Narrativa breu a la memòria d’en Valerià Pujol i Bosch.
L’actor Àlex Casanovas en va ser el presentador, mentre que el grup de guitarres de l’Escola de Música de Premià de Mar, “Carn de Canó”, va amenitzar musicalment la vetllada.
En Jordi Manent, secretari del jurat del certamen, va anunciar-ne els guanyadors. Marcel Riera Bou s’enduia el premi de Poesia Marià Manent per l’obra “Laietània”, mentre que Jesús Serrano Pons guanyava el premi de Narrativa perMelons i fades”. Ambdós guanyadors van rebre un premi econòmic i una obra de l’artista d’Art Primilia, Pol Peiró.

En el decurs de l’esdeveniment, Vicenç Llorca, president del jurat, va fer la valoració de les obres guanyadores alhora que va homenatjar Mariona Borràs, presidenta d’Arts i Lletres,  per la seva tasca en favor de la llengua catalana durant tots aquests anys.
Aquesta secció de Sant Jaume, amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Premià de Dalt, és qui organitza el certamen literari, un dels més antics que se celebra a Catalunya.

El regidor de Cultura, Ramon Golart, i la presidenta de Sant Jaume, Emma Escolano, van ser les persones encarregades de lliurar els premis als guanyadors. L’acte va comptar amb l’assistència de la família Manent.

Marcel Riera, un poeta consolidat
Poeta, editor i traductor de Badalona, és llicenciat en Filologia Catalana i manté estrets lligams amb Premià de Dalt, on hi ha viscut durant anys. Entre la seva producció poètica s’hi troben títols com Lluny (2006) i L’edat del coure (2007), Premi Vila de Martorell. L’any 2011 guanyà el Premi Carles Riba de poesia per Llum d’Irlanda, poemari inspirat en destacats poetes irlandesos dels segles XX i XXI, com Patrick Kavanagh, W.B. Yeats o Seamus Heaney. El 2014 va guanyar el Premi Extraordinari Memorial 1714 dels Jocs Florals de Barcelona per l’Inventari de Montjuïc. I el 2016, el Premi Ciutat de Mallorca de poesia Joan Alcover amb Occident. Altrament, també ha exercit de traductor de l’anglès al català, a obres com La marca de l’aigua(2011) de Josif Brodskij, Finestrals (2007) de Philip Larkin, Un mestre modern. 10 poemes (2007) de James Fenton, El riu (2007) de Rumer Godden o L’amor no ho és tot. Antologia poètica (2017), d’Edna St. Vincent Millay.
Marcel Riera forma part del col·lectiu P de Poesia, que des de l’any 2007 convoca a l’església de Premià de Dalt als més reconeguts poetes catalans, amb música i espectacles poètics.

Jesús Serrano Pous, passió escriptora des d’Amposta
Escriptor i llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili, ha guanyat el VI i VII Concurs de relats breus del Consell Comarcal del Montsià els anys 2014 i 2015; el Premi literari Jordi Porta el 2015, el Relat postal de la Bookman el 2017, el XXXIV Premi literari Joan Cid i Mulet de relat breu el 2018 i el Premi literari Castell d’Ares el 2019. Té tres llibres publicats, Altres encàrrecs de Miquelet (2013), Llavis molsuts i altres mentides (2016) i Bruixa!(2019).

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Premià de Dalt

 

Deixa un comentari