Publicat el 01/07/2020

Durant el passat dimarts i per aquest motiu, s’han mantingut diversos contactes entre el Servei Català de la Salut (el CatSalut) i l’Ajuntament del Masnou

El Punt d’Atenció Continuada (urgències) del CAP El Masnou mantindrà el seu horari a partir de l’1 de juliol, és a dir:

– Dissabtes, diumenges i festius: de 8 a 14 h.
– De dilluns a divendres laborables: de 8 a 22 h.

El Servei Català de la Salut (el CatSalut) havia estudiat la possibilitat de modificar l’horari del Punt d’Atenció Continuada (urgències) del CAP El Masnou, però l’augment d’activitat registrat els últims 15 dies ha comportat que s’hagi considerat necessari mantenir l’horari que hi havia fins ara.

Aquest horari està marcat per la situació epidemiològica actual, que fa que sigui necessari mantenir el doble circuit per diferenciar l’atenció a possibles pacients de la COVID-19 dels que no ho són. Amb el canvi que s’estava estudiant i que finalment no s’aplicarà, l’horari s’hauria escurçat dues hores els dies laborables (de 8 a 20 h) respecte al que és vigent actualment (de 8 a 22 h) i que va instaurar el CatSalut amb motiu de la crisi sanitària causada per la COVID-19.
Al llarg del dimarts s’han mantingut contactes entre l’Ajuntament del Masnou i el CatSalut en relació amb aquest plantejament. De fet, els propers dies hi ha prevista una reunió sol·licitada pel mateix alcalde, Jaume Oliveras, a responsables de l’ens per tal d’aclarir els detalls d’aquesta situació.
La reunió servirà per a estrènyer la col·laboració entre administracions per tal de fer front a la malaltia i evitar nous contagis.

Ús dels serveis de salut i d’urgències
Segons indicacions del CatSalut, qualsevol veí o veïna del Masnou que necessiti atenció urgent fora de l’horari d’urgències pot adreçar-se al CUAP Badalona (c. de Juli Garreta, sense número / Tel.: 93 384 24 55), com fins ara.
Amb motiu de la pandèmia i en alerta de possibles rebrots, es recomana trucar per telèfon abans d’acudir a un centre de salut. En cas d’urgències, al 061.
Si no és una urgència, es pot trucar al 93 326 89 01 o a qualsevol dels dos CAP del municipi.
El número de telèfon del CAP El Masnou és el 93 326 89 01.
El del CAP Ocata és el 93 326 89 01.

Totes aquelles persones que necessitin contactar amb el CAP poden accedir al web (https://ecap.ics.gencat.cat/VisitesIServeis/programacio_visites/Visites.aspx)  de programació de visites de l’ICS. L’ús d’aquest web permet evitar desplaçaments innecessaris als centres, així com agilitzar les respostes per als usuaris.
En cas de no poder dur a terme la petició a través del web, es pot trucar al telèfon 93 326 89 01, des d’on s’atendrà la petició i es donarà una resposta adequada a cada cas.
Els usuaris i les usuàries també tenen l’opció de contactar amb els seus professionals de referència a través de les eines digitals La Meva Salut (https://lamevasalut.gencat.cat/web/cps/welcome), d’una banda, i eConsulta (https://catsalut.gencat.cat/ca/serveis-sanitaris/la-meva-salut/econsulta/), de l’altra.

 

Deixa un comentari