Publicat el 01/06/2017

Els Mossos d’Esquadra han acordonat l’antiga fàbrica i s’han viscut moment alguns moments de tensió sense incidents

Centenars de persones s’han manifestat aquest dimecres pel centre de Premià de Mar (Maresme), després que la passada matinada els Mossos d’Esquadra hagin desallotjat l’antiga fàbrica de Can Sanpere, okupada des de fa quatre anys per una vintena d’entitats. La protesta, que s’ha iniciat amb la lectura d’un manifest davant l’Ajuntament, ha recorregut diversos carrer del centre del municipi i davant un fort desplegament policial, que ha acordonat Can Sanpere per por a que el col·lectiu intentés tornar a okupar l’espai. Tot i que s’han viscut alguns moments de tensió a l’inici de la marxa, la protesta ha conclòs sense incidents.

Amb crits en contra del propietari de Can Sanpere, Núñez i Navarro; l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, i els Mossos d’Esquadra, la protesta ciutadana contra el desallotjament de Can Sanpere s’havia donat cita a les set de la tarda davant l’Ajuntament, on s’ha llegit un manifest reclamant l’expropiació del 100% de la parcel·la de la discòrdia per al seu ús ciutadà.

Segons la Plataforma Can Sanpere, el compromís per a l’expropiació que planteja l’Ajuntament no és el mateix que es va acordar a la consultat popular celebrada el 2014. “Es va dir que seria 100% públic i no és el cas perquè es reserven 950 metres quadrats per a pisos”, etziba un dels portaveus del moviment, Raúl Baena.

El col·lectiu recorda que Premià de Mar és un dels municipis amb una densitat de població de les més altes de Catalunya i també de preus dels habitatges més desorbitats. “Les diferències amb l’Ajuntament són evidents. Nosaltres només ens remetem als resultats d’una consulta que no ens hem inventat nosaltres”, asseguren.
La concentració, que ha aplegat a centenars de persones, ha donat pas a una llarga manifestació pels carrers del centre del poble, de gairebé dues hores. El col·lectiu pretenia encerclar l’antiga fàbrica de Can Sanpere i llegir dos manifestos més, però quan han començat ha caminar els Mossos d’Esquadra ja se’ls havien avançat acordonant tot el perímetre.

La situació ha provocat algun moment de tensió a l’inici de la marxa, però no s’ha produït cap incident. Els manifestants, finalment, han optat per eixamplar el perímetre, portar la protesta als carrers dels centre i tornar a la plaça de la Vila per donar per acabada la protesta pocs minuts després de les nou de la nit.
El portaveu de la Plataforma, Raúl Baena, lamenta que se’ls intenti “criminalitzat” com “quatre nois que fan coses estranyes” i ha reivindicat la “transversalitat” del moviment que okupava Can Sanpere.: “Hi ha un ampli suport dels veïns de Premià de Mar perquè aquest moviment s’ha de dedicat en cos i ànima a la difusió cultural i a projectes socials”.

ACN Premià de Mar
Foto:  Una manifestació recorre Premià de Mar en protesta pel desallotjament de Can Sanpere, el 31 de maig

Deixa un comentari