Publicat el 12/12/2022

El projecte d’insta·lar malles, que en un inici ha agafat la forma d’una prova pilot, ja ha aconseguit recollir més de 2kg de residus al llarg del carrer Església de Calella en només 10 dies

 

 

 

L’Ajuntament de Calella, a través de Gestaigua, ha impulsat una nova mesura amb la finalitat d’evitar que els residus que es llencen al carrer acabin a la xarxa de clavegueram i puguin arribar a afectat el medi ambient. Es tracta d’una prova pilot que ha consistit a instal·lar 10 malles al llarg del carrer Església situades a l’interior dels embornals i que, en tan sols 10 dies, ja ha aconseguit recollir un total de 2 kg de residus.

Les malles s’han instal·lat al costat de les plaques que llueixen el missatge “Aquí comença el mar. No hi llencis res!” i que l’Ajuntament va col·locar fa uns mesos amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de com les accions de llençar residus al terra o directament als embornals poden afectar el sistema de sanejament, causant que aquests arribin al medi ambient.

A més, en la mateixa línia de dissenyar iniciatives que s’emmarquin en el Pacte Social Calella 2030, el qual cerca abordar els reptes medi ambientals i socials del municipi, l’Ajuntament ha posat en marxa altres projectes que contribueixen a evitar que els residus arribin al mar com, per exemple, les xarxes de retenció col·locades a la platja. Aquestes, on s’omplen, els operaris de Gestaigua retiren els residus mitjançant un camió de ploma, portant-los a un abocador controlat i adequat per aquest tipus d’excedents. És un sistema que és especialment important durant els episodis de pluges, atès que les rieres condueixen una gran quantitat de residus cap al mar.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Calella

 

Deixa un comentari