Malgrat de Mar. CiU ha presentat al·legacions perquè creu que el projecte de cobriment de la riera no està justificat urbanísticament | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/10/2011

El grup municipal de CiU de Malgrat ha demanat la nul·litat de ple dret del projecte de cobriment de la riera de Palafolls en el tram de Can Feliciano, comprès entre el pont de c/Passada i el pont del c/Riera, pressupostat amb un import total de 353.303,12 €.


CiU entén que el projecte de cobriment de la riera no està justificat, així com la solució adoptada. “ El tram comprès entre PK C. Passada i el PK C. Riera va ser objecte d’un nou estudi i projecte, executat el 2010. Per tant, actualment estan executats els treballs d’endegament dels trams corresponents a la Fase I, tram comprès entre el pont del c/Carme i sortida a mar, i la Fase II, tram comprès entre el c/Riera i el c/Carme. A més, en la memòria del projecte de canalització d’aquest tram concret va ser objecte d’un nou estudi i projecte, redactat i executat, que en cap cas va apuntar la necessitat d’un cobriment”, ha explicat Neus Serra, cap de llista de CiU de Malgrat de Mar.


Serra també ha explicat que el projecte no garanteix la seguretat en cas de desbordament de la riera, atès que la pròpia ACA (Agència Catalana de l’Aigua) va determinar la necessitat de reposició del pont del c/Ponent per garantir el desguàs en cas d’avinguda, i el projecte actual no contempla aquest requisit imprescindible per garantir la seguretat. “ A més, el Text Refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal aprovat el 2005 no justifica el cobriment del tram de Can Feliciano. De fet, l’opció escollida tanca la porta a la possibilitat de recuperar un espai de major qualitat en el cor del municipi i amb un projecte de cost segurament inferior i més adequat a les circumstàncies i prioritats socials d’aquest moment, per això en demanem la seva nul·litat”, ha conclòs la portaveu de la Federació nacionalista.

Deixa un comentari