Majoria clara de regidors, dels nous consistoris, en contra dels laterals de l’autopista del Maresme. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 26/05/2011

Desprès de les eleccions municipals des de Preservem el Maresme fem públics els resultats de l’enquesta realitzada a totes les candidatures que es presentaven als municipis afectats pel trajecte del laterals de l’autopista Ronda Mataró/Ronda Maresme, en funció dels regidors obtinguts per les candidatures consultades.
En cap moment volem extrapolar el vot individual a una opció política local, al vot concret sobre els laterals, però si que volíem dibuixar l’escenari que resulta desprès d’aquestes eleccions, en número de regidors en els nous consistoris agrupats pel posicionament dels seus caps de llista d’acord amb l’enquesta realitzada per la nostra coordinadora.
Aquestes son les dades, regidors obtinguts en els 12 municipis afectats per les rondes agrupats segons ell posicionament del seu cap de llista:
134 regidors (68%) EN CONTRA de la construcció de les Rondes.
11 regidors A FAVOR, 18 regidors NO SAP/NO CONT., 37 regidors NO HAN RESPOST.
60 regidors (76%) A FAVOR de cercar solució amb la societat Civil.
0 regidors EN CONTRA, 3 regidors NO SAP/NO CONT., 37 regidors NO HAN RESPOST.
Els resultats anteriors en el posicionament de l’enquesta no deixarem lloc a dubtes el 71% dels candidats estaven contra les rondes i el 84% a favor de cercar una solució amb la participació de la societat civil.
Ara desprès de les municipals el numero de regidors de les candidatures maresmenques que demanen que s’aturi el projecta també segueix sent clarament majoritari el 68% en contra de les Rondes i el 76% a favor de cercar una sol·lució amb participació de la societat  civil.
A aquest clar posicionament per aturar els laterals dels representants recentment elegits per la ciutadania Maresmenca, li hem de sumar el compromís del Conseller de Territori i Sostenibilitat Lluís Recoder de no fer una Ronda en contra de l’alcalde de Mataró i que el presumiblement nou alcalde de la capital del Maresme Joan Mora, ja ha expressat obertament el seu ferm compromís d’aturar el projecta i també el d’obrir un nou procés sobre la mobilitat a la comarca en l’àmbit del Consell Comarcal i amb la participació de la Coordinadora Preservem el Maresme. A tot això hem d’afegir l’anunci fet ja abans de les eleccions del nou secretari de mobilitat Damià Calvet de que Ronda Maresme es replantejaria de zero apostant per una nova proposta basada en la millora de l’actual autopista amb només un peatge de gestió de mobilitat per evitar l’efecte crida del llarg recorregut, i entenem amb la gratuïtat d’aquesta via pels Maresmencs.
Coordinadora Preservem el Maresme
www.coordinadoramaresme.cat

Deixa un comentari