Publicat el 05/05/2017

Per recordar aquest els fets de la història, l’Ajuntament d’Arenys de Mar organitza durant el mes de maig diverses  activitats de lleure i divulgatives

Durant els segles XVIII i XIX van ser molts els arenyencs que van marxar de ben joves a “fer les Amèriques” amb l’objectiu de fer-hi fortuna. Molts eren navegants, d’altres comerciants, i tots van deixar empremta en terres llunyanes, però també a la seva vila natal.
És per això que Arenys de Mar conserva, encara avui, bona part del patrimoni arquitectònic de l’època. L’Asil Torrent, l’edifici Xifré i els seus jardins, la finca Paraiso, el cementiri, o diversos casalots de la Riera en són testimoni.

Amb la finalitat de fer difusió d’aquest important patrimoni indià, l’Ajuntament d’Arenys de Mar organitza cada mes de maig el Mes dels Indians. En aquesta edició, tornarem a gaudir de diverses activitats divulgatives en combinació amb d’altres de lleure.

-Dissabte 6 i diumene 7, a la Plaça de l’Església, i durant tot el dia, Fira dels Indians. Amb actuacions musicals a les 19,30h.

-Dissabte 13, a les 19,30 h: Concert Pell de Banús, a càrrec d’Indira Ferrer, soprano, Ricard Alfonso, tenor i Cales Puig, piano. Lloc: Sala Josep Arnau del C.C. Calisay

-Divendres 19, a les 20 hores: Festa Cubana al Mercat Municipal. Jornada gastronòmica, on paradistes i restauradors de la vila oferiran tapes, dolços, vi, cava i cervesa a preus populars.

-Dissabte 20, de 21a 23 h: Nit dels Museus. El museu Marès de la Punta i el Museu Mollfulleda de Mineralogia obren les seves portes en horari nocturn, acompanyats de las havaneres de La Vella Lola

-Diumenge 21, a les 11h.: Ruta Arenys Indiana, amb sortida de la Plaça de l’Ajuntament. Inscripcions: Oficina de Turisme 93 7957039, o turisme@arenysdemar.cat

Diumenge 28, a les 11 h.: Ruta cultural, Cementiri de Cirera, amb sortida de la plaça Salvador Espriu. . Inscripcions: Oficina de Turisme 93 7957039, o turisme@arenysdemar.cat

Durant tot el mes de maig…
La peça del mes del Museu d’Arenys de Mar serà un retrat de Francesc Ferrer, comerciant de finals del s.XVIII que va tenir relacions comercials amb Càdis, a Veneçuela.
Horaris de visita: de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 18h. Diumenges i festius tot l’any, d’11 a 13 h.
L’expositor de la Biblioteca Municipal P. Fidel Fita estarà dedicat a llibres relacionats amb la temàtica indiana.
Horaris de visita: matins de dijous i divendres, de 10 a 13 h. Matins de dissabtes, de 10 a 14 h. Tardes de dilluns a divendres, de 16 a 20.30 h.
A l’espai expositiu de l’Arxiu Històric Fidel Fita es mostrarà El rostre de l’espectre, material inèdit que gira entorn del suposat retrat de l’indià Josep Xifré.
Horaris de visita: de dimarts a divendres de 10 a 14 h. Dimecres de 16 a 20 h.

 

 

 

Deixa un comentari