Publicat el 08/04/2016

Premià de Mar es convertirà per un dia en l’epicentre de la percussió catalana, en acollir la SolRetronada Solidària 2016, l’encontre de percussió més transversal d’aquest any a Catalunya.

La festa començarà a les 17h a la Plaça dels Països Catalans, on tots els grups participants donaran inici a una cercavila amb final a la mateixa plaça, moment en que cada conjunt realitzarà un petita exhibició davant el públic i companys. Una tocada conjunta dels prop de 600 percussionistes que es reuniran a l’encontre donarà pas al final de festa amb un espectacle del grup semi-professional Fills de la Flama i el concert d’Elegibó Sitges.

D’entre els 25 conjunts participants en la SolRetronada Solidària 2016, destaquen noms de grups recentment premiats en concursos com:
Protons d’Igualada (guanyadors de la Llavatraka 2015), Drums d’Esplugues (3rs classificats en la Llavatraka 2015, i 2ns en la Kabronada Musikal 2015), New Drummers del Masnou (1r Premi Infantil AS de rePIQUES 2014) o els locals Quilombo (2ns a la Llavatraka 2015) i Trencaones (1r Premi Tradicional AS de rePIQUES 2014), a més dels ja esmentats Fills de la Flama de l’Hopitalet de Llobregat (bicampions AS de rePIQUES 2012 i 2014, i del Concurs de Percussió de Barcelona 2014).

Però la SolRetronada destaca per acollir també als grups més modestos, alguns dels quals s’estrenaran aquest proper 7 de maig. És el cas dels joves UnderDrums de Vilassar de Mar o els grups infantils de les escoles Francesc Macià (Vilassar de Dalt) i Mar Nova (Premià de Mar) format per infants d’entre 3 i 5 anys.
Des d’Oliana (Batukatú) fins Cubelles (Els Novells de Cubelles), passant per Sant Fruitós de Bages (Batucada Shangó), tots els grups acudiran a Premià de Mar amb ganes de gaudir d’una jornada festiva i percutiva que servirà per recaptar aliments per les famílies menys afavorides de Premià de Mar, doncs cada un dels participants haurà d’aportar almenys 1kg de menjar que es destinarà al recentment inaugurat Centre de Distribució Solidària d’Aliments DISA de Premià.

L’acte està organitzat pel grup local Trencaones de la Parròquia de Santa Maria de Premià conjuntament amb SolRe Percussió i l’Ajuntament de Premià de Mar. L’Ajuntament de Premià de Dalt també ha mostrat el seu suport a l’esdeveniment i col·labora facilitant un aparcament per a tots els músics participants i espectadors.

Trobareu més informació de la SolRetronada Solidària 2016 al web www.solretronada.cat 

La SolRetronada 2016 es durà a terme el dissabte 7 de maig,  seguint el següent horari:
– 16:00h Rebuda de les colles participants a la Plaça dels Països Catalans. Després de     descarregar els instruments i components, els vehicles s’aparcaran a l’aparcament habilitat on un servei de llançadores retornaran els conductors a la Plaça.

– 16:45h Reunió de Caps de Colla

– 17:00h Inici de la cercavila segons recorregut detallat més endavant

– 18:30h Finalització de la cercavila i inici dels estàtics

– 20:00h Entrega de recordatoris als grups participants

– 20:30h Concert Elegibó

– 22:00h Clausura de la SolRetronada 2016

Els participants de la SolRetronada gaudiran gratuïtament dels següents serveis:

Inflables i altres activitats infantils- Berenar – Recordatori – Vehicles llançadora entre l’aparcament i la seu central – Servei de bar – Un espai habilitat i vigilat per deixar el material – Reportatge fotogràfic de les seves actuacions.

Deixa un comentari