Publicat el 21/10/2015

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, el Colegio Profesional de Fisioterapeutas de la Comunidad de Madrid, el Colegio Oficial de Fisioterapeutas del País Vasco i el Colegio Oficial de Fisioterapeutas de Navarra han dedicat el videoconsell del mes d´octubre de la seva campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, a les “noves malalties tecnològiques”, que són aquelles provocades per l´ús indegut o abusiu de les noves tecnologies.
Podeu veure el videoconsell en aquest enllaç:
http://fisiotv.cat/player.php?nid=192&b1=&b2=&b3=&video=consells_per_a_lus_de_les_tic-hd.mp4


Així, en el videoconsell d’octubre, els fisioterapeutes expliquen que l´ús continuat d’smartphones, tauletes i dispositius mòbils, en general, pot afectar de manera negativa la nostra salut i fer-ho a diferents nivells. Algunes de les patologies que es deriven d’aquests mals usos són:
La fatiga visual, les lesions que es produeixen en canells i en dits (principalment, en els polzes) i altres patologies musculars que són conseqüència directa de l´adopció de males postures, com és el cas de la ja coneguda com a “Text Neck”, que no és altra cosa que el mal de coll que provoca l’ús continuat del telèfon mòbil si no s’adopta una postura del coll correcta. 
Mitjançant el videoconsell del mes d´octubre, els fisioterapeutes aconsellen que si fem servir una pantalla de manera freqüent i durant molt de temps i no tenim cap necessitat de manipular-la (com, per exemple, si mirem una pel·lícula o seguim un curs online des d´una tauleta o dispositiu mòbil), sempre és recomanable que col·loquem el dispositiu sobre una superfície plana i a una alçada que permeti tenir el coll completament recte.
A més, el videoconsell insisteix en la necessitat de tenir cura dels polzes, que són els dits que més pateixen quan xategem amb el mòbil o juguem a videojocs i que, per tant, són els que presenten un major risc de lesions. És per això que sempre s’aconsella una cosa tan bàsica com fer servir notes de veu si ens notem els dits fatigats, com a mètode alternatiu d´escriptura.

Deixa un comentari