L’Orquestra Barroca Catalana a Mataró | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/05/2011

W.A. Mozart i F. Mendelssohn, genis abans dels quinze anys, tenien en comú ser dos nens prodigi, però el seu desenvolupament va ser diferent.


El pare de Mozart, Leopold, era músic, i de seguida que va detectar el gran talent del seu fill, el va recolzar i promocionar viatjant arreu d’ Europa. Amb 5 anys ja començava a composar, i la sevamúsica de seguida va ser escoltada.
F. Mendelssohn provenia d’una família culta que tenia pensat enfocar el futur del seu fill cap el món financer, però no van tardar gaire en canviar de parer. Als 10 anys va començar a composar i va treure resultats sorprenents amb molt poc temps. Als 13 anys ja havia escrit bona música.
Tots dos van morir joves, amb 35 i 38 anys.
Hem triat una sèrie d’obres composades abans dels 15 anys, ajuntant-los en un programa que vol fer escoltar la gran bellesa de la seva música de joventut.
L’Orquestra Barroca Catalana es funda l’any 1993 per Sergi Casademunt i Santi Aubert amb la idea d´interpretar i recuperar el repertori dels segles XVII i XVIII. De llavors ençà, ha estat formada per músics professionals especialitzats en la interpretació de música històrica interpretada amb instruments d’època


Motiu: IX Cicle de Concerts Simfònics


Data: Divendres, 20 de maig del 2011
Hora: 2/4 de 10 del vespre
Lloc: Foment Mataroní, carrer Nou, 11

Deixa un comentari