Publicat el 13/12/2019

Més de 3.500 persones cegues celebren Santa Llúcia aquest cap de setmana amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota CatalunA.

L’ONCE viurà aquest dissabte 14 de desembre la celebració de Santa Llúcia, patrona de les persones cegues, i el 81 aniversari de l’ONCE. Serà a l’edifici ONCE Catalunya de Barcelona (C/Sepúlveda, 1 de Barcelona) amb un dinar de germanor amb venedors, afiliats, treballadors del Grup Social ONCE, del Centre de Recursos Educatius (CRE), del SBO, pensionistes, amics i persones vinculades a l’Organització.
El dinar estarà presidit per Ángel Sánchez, Director General de l’ONCE. Comptarà amb la participació de Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat; de Laura Pérez, tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona; David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya i Enric Botí, delegat territorial.
Durant l’acte es retrà homenatge a la millor venedora de l’any 2019 de l’ONCE a Barcelona, Lourdes López Molina.
Lourdes va començar a vendre els productes de joc responsable de l’Organització el 9 de gener de 1980, aviat farà 40 anys!!!  Té el seu punt de venda al carrer Baluard, 46, al cor de La Barceloneta. El seu és també el reconeixement a l’esforç i dedicació de tots els agents venedors de l’ONCE Catalunya, que actualment compta amb una xarxa de 2.700 venedors i venedores, que són el pilar fonamental de la institució.

 “Iguals per a avui”
L’ONCE, amb els seus 81 anys d’història, s’ha convertit en una de les senyes d’identitat solidària de la nostra societat. Una iniciativa de les persones cegues i amb altres discapacitats que, sentint-se diferents, volen ser tractades com a iguals.

 “Iguals per a avui” canten  els nostres venedors i venedores a carrers, cantonades i places. Iguals és un concepte que ens ha mogut sempre i que des d’ONCE Catalunya volem seguir cridant amb força. “Necessitem treballar com a iguals; estudiar com a iguals; conversar com a iguals; viure com a iguals i, des d’aquesta perspectiva, dibuixar societats millors per a avui, per a demà, per sempre”, assegura Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.
Hi haurà celebracions a  Badalona, El Prat de Llobregat, Figueres (Blanes i Girona), Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Sabadell, Tarragona (Reus), Terrassa, Vic i Vilanova.

La celebració de Santa Llúcia és un punt de trobada entre la gran família de l’ONCE Catalunya i la societat catalana. Una manera d’agrair la gran generositat que milers de ciutadans ens demostren dia a dia amb la compra del cupó, que permet dur a terme la tasca social de l’ONCE i la que presta a la resta del món de la discapacitat. Un homenatge als nostres venedors i venedores que, amb sol o pluja, vent o fred, posen sempre un somriure i reparteixen il·lusió pels carrers i places de les terres catalanes. Són els que porten sort i fortuna a moltes famílies que ara la necessiten més que mai. Un clam, tots plegats, a la solidaritat, l’esforç i la superació.

ONCE Badalona
Dinar de germanor amb salutació de l’alcalde Àlex Pastor, dissabte 14 de desembre a les 14.00 h. al restaurant O’Marulo (carrer Irlanda, s/n).
ONCE Granollers
Dinar de germanor amb 120 comensals, dissabte 14 de desembre a les 14.00 h. al restaurant La Cabaña (carrer Cast Oliver, núm. 2, La Garriga).
ONCE Mataró
Dinar de germanor amb l’alcalde David Bote, dissabte 14 de desembre a les 14.00 h. al restaurant de l’Hotel ATENEA PORT (Passeig Marítim, núm.324)

Deixa un comentari