L´Oficina de Turisme d’Alella rep 1.700 visites en un any | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/08/2011

La majoria de les consultes són de visitants catalans que venen a Alella pel vi i per visitar cellers
L’Oficina de Turisme d’Alella ha atès un total de 1.713 visitants en el seu primer any de funcionament. El 70% de les persones ateses s’han dirigit a aquest servei per demanar informació relacionada amb l’oferta turística i vitivinícola del municipi., o bé sobre el Parc de la Serralada Litoral. El 30% de les consultes realitzades són sol·licituds de informació general del municipi no vinculada a l’àmbit turístic, com ara recerca de carrers i equipaments públics i privats.
Visitants de proximitat
La major part de les persones que han passat per l’Oficina de Turisme des de la seva obertura a finals de juny de 2010 procedeixen d’Alella i de l’entorn més pròxim -Barcelona, Maresme i la resta de Catalunya- que venen a Alella pel vi i per visitar els cellers, majoritàriament. En els darrers mesos, s’ha detectat un increment de visitants de Badalona i de la zona del Vallès.
L’oficina ha rebut en un any un total de 183 visitants estrangers, l’11% del total d’usuaris del servei. La majoria procedeixen de França i Regne Unit -amb 78 i 66 persones ateses, respectivament-, i la resta són de procedència diversa com ara Holanda, EUA, Alemanya i Països Baixos.
La procedència
• Alella 549 usuaris,  el 32% dels visitants
• Barcelona 424 usuaris, el 25% dels visitants
• Maresme 243 usuaris, el 14% dels visitants
• Catalunya 281 usuaris, el 16% dels visitants
• Altres països 183 usuaris, l’11% dels visitants
• Estat 33 usuaris, l’1,93% dels visitants
Presència a altres oficines de turisme
A més d’oferir informació sobre els llocs d’interès del municipi a les persones que s’apropen a l’Oficina de Turisme, aquest servei també s’encarrega de promocionar la localitat fora del poble. Així, en els darrers mesos es pot trobar informació promocional d’Alella a les principals oficines del turisme de la comarca, entre elles punt receptors de turisme tant importants com Calella. Alella també té presència a l’Oficina de Turisme de la Generalitat del Palau Robert de Barcelona.
L’oficina a la xarxa
L’Oficina de Turisme també promociona el patrimoni alellenc a través del portal de turisme i la xarxa social facebook.
Els cellers obren portes
Set dels vuit cellers de la DO Alella ofereixen visites guiades i/o visites concertades durant tot l’any.
Els cellers de la DO Alella comencen a pujar al carro de l’enoturisme. Set dels vuit cellers que conformen la Denominació d’Origen ofereixen als visitants la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions i els processos de producció, a més de poder d’adquirir alguns dels vins que elaboren.
Alella Vinícola ofereix visites guiades al cellers i les vinyes tots els dissabtes; Alta Alella ofereix visites guiades tots els dies de la setmana de 10 a 14h; i Bouquet d’Alella els diumenges a les 12h. Parxet, Roura, Joaquim Batlle i Altrabanda organitzen visites concertades.
Al nou portal de l’Oficina de Turisme -http://turisme.alella.cat- podeu accedir a tota la informació relacionada amb les visites a cellers.
Les visites durant la Festa de la Verema
La Festa de la Verema ofereix l’oportunitat de conèixer els vuit cellers de la DO Alella. Les visites s’han programat els dies 10 i 11 de setembre.
El preu de cada visita és de 4.5€ i cal fer les inscripcions a Can Lleonart del 29 d’agost al 7 de setembre.
El dissabte dia 11 està prevista la visita a Parxet, Joaquim Batlle, Bouquet d’Alella i Alella Vinícola (en anglès). El diumenge 12 de setembre, s’han programat les visites a Altrabanda i Can Roda, Alta Alella, Parxet (en anglès), Alella Vinícola i Roura.

Deixa un comentari