Publicat el 17/05/2021

Aquest diumenge el Teatre Auditori acull el darrer concert de la temporada amb l’Orquestra de Cambra de Granollers

Aquest diumenge, 23 de maig, l’Orquestra de Cambra de Granollers presenta Simfonia de cambra, un concert en què es narra la història vital del compositor rus Xostakóvitx i es farà de forma teatralitzada amb la interpretació d’un text a càrrec de l’actriu Teresa Sirvent, qui també l’ha escrit i encarna la figura del compositor.

Dirigida per Corrado Bolsi i l’acompanyament del pianista Jordi Masó, l’Orquestra de Cambra presentarà aquest concert en què es podrà conèixer, de molt a prop, la vida i l’obra de D. Xostakóvitx, considerat el millor simfonista del segle XX. Tal com afirma el director de l’OCGr, Corrado Bolsi, “és un concert que parla d’una joventut tranquil·la i feliç del compositor i també de la part més crua i de l’atmosfera més dramàtica de la seva vida, així com de les seves creacions musicals”.
L’actriu Teresa Sirvent encarnarà en primera persona a Xostakóvitx, narrant una joventut serena i alegre en contraposició a una vida adulta convulsa i dramàtica, en què el compositor es veu obligat a formar part del partit comunista rus i és perseguit per la policia secreta.
L’actriu serà l’encarregada de posar-se a la pell del compositor i de presentar les seves obres més destacades, com són la Dansa fantàstica, núm. 2 Op. 5, Preludis Op 2 o l’obra d’art de la seva trajectòria musical Simfonia de cambra en Do menor Op. 110a, una peça musical reconeguda arreu del món que va escriure el compositor en la part més tràgica de la seva vida, amb la intenció que fos la música que sonés el dia del seu funeral. Corrado Bolsi assegura que “Simfonia de cambra és una obra musical colpidora plena de cites personals del compositor, que comença i acaba amb les seves sigles.”

El concert culminarà amb aquesta obra, que representa una de les peces més impactants de la història de la música, a través de les paraules i la música del mateix compositor interpretat per Teresa Sirvent, amb la música de l’Orquestra de Cambra de Granollers i l’acompanyament del pianista Jordi Masó. Es tracta d’una simfonia dedicada, per censura i obligació del règim, a les víctimes del feixisme, però que Xostakóvitx va compondre amb la intenció que fos un himne per a totes les víctimes que van patir l’opressió del règim.

Més informació de l’espectacle:
https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio/c/3347-simfonia-de-cambra.html

Concert familiar
El mateix diumenge 23 de maig, a les 17.30 hores, l’Orquestra de Cambra de Granollers i David Puertas presentaran El codi secret, un concert familiar per descobrir la Simfonia de cambra de Xostakóvitx als més petits, on cada melodia estarà carregada de significat.

Activitats paral·leles
Viu l’Orquestra!

Divendres 21 de maig a les 10 hores, l’Orquestra de Cambra de Granollers, dins del projecte Viu l’Orquestra!, oferirà un assaig obert al públic en què els assistents podran veure els preparatius del concert de diumenge.
 Xerrada prèvia
El musicòleg Xavier Chavarria realitzarà la presentació i ho farà una hora abans de l’estrena, a la Sala Petita del Teatre Auditori de Granollers. Chavarria parlarà de les curiositats, autor, repertori i context del concert, per entendre més i millor l’espectacle musical.

Programació: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/ca/programacio.html

Deixa un comentari