L’Obra Social la Caixa lliura les claus de 78 habitatges de lloguer assequible per a joves i gent gran a Mataró | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 28/10/2011

L’alcalde de Mataró, Joan Mora; la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Mataró, Montserrat Rodríguez; el delegat general de ”la Caixa” a Barcelona província, Feliu Formosa, i el conseller delegat d’Habitatge Assequible de l’Obra Social “la Caixa”, Jaume Cabré, han lliurat les claus dels 78 habitatges en règim de lloguer assequible dirigits a joves de fins a 35 anys i persones més grans de 65 que s’han edificat a Mataró en el marc del programa d’Habitatge Assequible de l’entitat financera.


Els pisos, situats al Passeig de Marina, 142, tenen una superfície útil d’entre 43 i 64 m², una o dues habitacions, així com plaça d’aparcament vinculada.


El preu del lloguer serà de 260 euros per als pisos d’una habitació i d’entre 280 i 300 euros per als de dos (IBI i despeses comunitàries a banda), sempre amb rendes inferiors a les establertes en el règim d’habitatge de protecció oficial (HPO).


Els habitatges es van adjudicar per rigorós sorteig un cop tancat el període de presentació de sol·licituds, les quals van pujar a un total de 2.555. Els contractes d’arrendament tindran una validesa de cinc anys. Aquest període serà prorrogable, sempre que es compleixin les condicions establertes a la normativa d’habitatges de protecció oficial (HPO).


Set anys del programa d’Habitatge Assequible per a joves, gent gran i famílies.


“la Caixa” construirà un total de 4.081 pisos arreu de l’Estat fins al 2012 en el marc del programa d’Habitatge Assequible de l’Obra Social, la qual cosa representa una inversió de 720 milions d’euros.   


Dels 4.081 habitatges, n’hi ha 1.123 que estan adreçats a famílies, els quals s’estan construint a partir de sols aturats per la crisi. “la Caixa” referma així el compromís iniciat l’any 2004 per donar accés a l’habitatge tant a joves menors de 35 anys com a  persones més grans de 65 anys. El nombre de pisos destinats específicament a aquests dos col•lectius és de quasi 3.000 a tot l’Estat, dels quals ja s’han adjudicat 2.933.

Deixa un comentari