Publicat el 09/06/2019

Del 7 de juny al 28 de juliol es pot visitar la mostra retrospectiva amb una vintena d’obres de l’artista argentina Elena Paredes

“Elena Paredes va ser una artista extraordinària que va destacar en el difícil món de l’art, dominat pels homes al llarg de tota la història. Potser per això la pintura d’Elena Paredes és tan forta, tan potent, tan masculina, si se’m permet”. D’aquesta manera defineix Lluís Bassat l’obra de l’artista argentina Elena Paredes (Rosario de Santa Fe, Argentina, 1911 – Barcelona, 2006), que es pot visitar al Museu-Arxiu del 7 de juny al 28 de juliol. La inauguració serà el dijous 13 de juny a dos quarts de vuit.

L’exposició està formada per una vintena d’obres de la Col·lecció Bassat del 1955 al 1998, amb la col·laboració del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró. L’exposició que arriba al Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres, parteix de la seva etapa de formació, als anys quaranta i cinquanta, amb dos paisatges pintats del natural com són Cadaqués i Vilalba, que aviat donaran pas a unes obres esquemàtiques a mig camí de l’abstracció. L’adopció de l’espàtula en substitució del pinzell li permet un tractament més estructurat a partir de colors plans, on han desaparegut la perspectiva i les referències externes, fruit del convenciment que el llenguatge artístic no és un mitjà de representació sinó un mitjà d’expressió personal.

Imatge: Fragment del cartell que anuncia l’exposició.

Deixa un comentari