Publicat el 26/05/2015

El ple municipal de l´Ajuntament de Llavaneres va aprovar el passat 19 de maig, en sessió extraordinària, el projecte bàsic del nou pavelló municipal. L´ordre del dia també va incloure l´aprovació d´un préstec de 800.000 euros, que assumirà el Consell Català de l´Esport.
El nou projecte de pavelló municipal, que l´Ajuntament ha hagut d´aprovar per complir amb les indicacions del Consell Català de l´Esport, va rebre els vots a favor del govern municipal i l´abstenció dels regidors de l´oposició. El projecte inclou quatre peces centrals: el pavelló; una pista exterior; un edifici per a vestidors, vestíbul, sala de fitness i serveis centrals; i una plaça cívica.
El pressupost total de l´obra és de 3,6 milions d´euros, un cost similar al del projecte que proposava l’anterior govern municipal, tal com vol aclarir el regidor d´Hisenda, Albert Sala.
Pel que fa a la pista polivalent, tindrà una superfície útil de 1.462 m2, uns 250 m2 més que en el projecte anterior. Serà un PAV3 que permetrà que es disputin, per exemple, dos partits oficials de bàsquet al mateix temps o bé que s´hi facin tres entrenaments. Les grades seran mòbils.
Primera fase
Després de l´aprovació per part del ple, el següent pas serà encarregar el projecte executiu i treure la primera fase de l´obra a concurs. L´Ajuntament disposa del finançament per tirar endavant aquesta primera fase, que inclou la construccó del pavelló i dels exteriors, i que puja a 2,2 milions d´euros.
Els diners provenen de les subvencions de PUOSC i Xarxa de la Diputació, que sumen 900.000 euros; i del Consell Català de l´Esport, de 800.000 euros. S´hi han d´afegir els 860.000 euros provinents de la partida municipal de Patrimoni municipal del sòl, que s´ha d´adreçar exclusivament a inversions per a equipaments. “La construcció del pavelló no farà augmentar l´endeutament de l´Ajuntament de Llavaneres”, aclareix el regidor d´Hisenda.
Pavelló modèlic
D´altra banda, una de les característiques més novedoses del futur pavelló de Llavaneres, segons destaca el regidor d´Urbanisme, Josep Ruiz, és que tindrà un consum energètic mínim.
I és que el municipi es beneficiarà d´un conveni que el Consell Català de l´Esport ha subscrit amb l´Institut de Recerca de l´Energia de Catalunya, que suposarà una prova pilot en la construcció de pavellons eficients a Catalunya.
Serà un pavelló amb elements d´Ecodisseny, tant per la orientació com pel disseny de la ventilació i les façanes.
A partir del 2018, serà obligatori complir la normativa europea d´eficiència energètica en edificis, que s´estrenarà amb el nou pavelló de Llavaneres l´any 2016.

Deixa un comentari