Publicat el 17/06/2022

El projecte Lloguem! de transformació del mercat de lloguer d’habitatge impulsat per l’Ajuntament de Mataró s’alça amb el premi en la categoria de finançament just per a l’habitatge assequible

 

 

 

El projecte Lloguem! ha guanyat el premi en la categoria de finançament just per a l’habitatge assequible dels European Responsible Housing Awards, uns premis que reconeixen les millors pràctiques i les actuacions més innovadores en l’àmbit de l’habitatge públic a Europa.
L’acte d’entrega dels guardons ha tingut lloc aquest dijous 16 de juny en el marc del 3r Festival Internacional de l’Habitatge Social, que s’està celebrant des de dimarts a Helsinki.

Lloguem!, el projecte que vol transformar el mercat de lloguer d’habitatge a Mataró, competia contra un projecte d’habitatge assequible per a graduats universitaris a la ciutat polonesa de Poznán, un projecte d’habitatge social sense ànim de lucre a Tuzla (Bòsnia i Hercegovina), i un projecte d’habitatge públic i respectuós amb el medi ambient al barri d’Svartlamon aTrondheim (Noruega).
El jurat, format per 15 experts en habitatge de la Comissió Europea, el Banc Europeu d’Inversions i el Sindicat de Llogaters, així com experts en RSC d’altres sectors, ha valorat la innovació d’un projecte que,  a través d’una fórmula cooperativa i basant-se en l’economia social, vol aportar noves solucions a l’escassetat d’oferta de lloguer assequible a la ciutat i oferir uns lloguers per sota del preu de mercat

Els European Responsible Housing Awards van néixer el 2014 com una iniciativa finançada per la Unió Europea i centrada en la responsabilitat social corporativa al sector de l’habitatge social i assequible. Mataró competia en aquesta edició contra un total de 70 propostes procedents de 20 països diferents.

Un projecte amb impacte a la ciutat
Nascut el 2018, una de les finalitats principals de Lloguem! és transformar el mercat de lloguer d’habitatge a Mataró oferint a les persones llogateres accés a un habitatge assequible i amb valors socials i solidaris.
El projecte vol donar una nova vida a habitatges desocupats de la ciutat i fomentar que la ciutadania de Mataró tingui un major accés a l’habitatge oferint uns lloguers per sota del preu de mercat.

Actualment el projecte ja gaudeix d’un impacte notable a Mataró i compta amb una setantena de sòcies i ja n’hi ha d’altres en llista d’espera  per accedir a nous habitatges cooperatius de lloguer. El nombre de propietaris que han posat els seus pisos a disposició de la cooperativa arriba a la cinquantena  i en la majoria de casos la intenció és perpetuar la col·laboració amb Bloc Cooperatiu més enllà de la data dels actuals contractes.

Els responsables del projecte destaquen que Lloguem! vol abordar les regles del mercat de lloguer per aconseguir unes condicions de lloguer més justes entre propietàries i llogateres.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari