Publicat el 01/07/2019

La retirada de les bosses dues vegades l’any suposa una bonificació del 10% a la taxa de la brossa

De l’1 al 6 de juliol podeu passar per Can Lleonart a recollir les bosses compostables i els bidonets per a l’oli (fins a esgotar existències).  Aquest segon lliurament de bosses de l’any es farà en horari de dilluns a divendres, de 8 a 13h i de 17 a 20h, i dissabte de 10 a 14h.
Recordeu que la retirada de les bosses dues vegades l’any suposa una bonificació del 10% a la taxa de la brossa.

Punts de recollida d’oli domèstic usat
Cada vegada que cuinem algun aliment amb oli o obrim una llauna de conserva, estem generant un residu: oli vegetal usat. Llençar-lo, fins i tot en petites quantitats, per l’aigüera provoca el sobreesforç de les depuradores i si arriba al mar, es converteix en una de les formes de contaminació més perjudicials per a la vida aquàtica. S’estima que només un litre d’oli pot contaminar mil litres d’aigua.  Atès que aquest residu és altament contaminant, Alella disposa de quatre contenidors específics per a la recollida d’oli vegetal usat a la via pública: • Carrer Àfrica • Hort de la Rectoria • Plaça Sarota (c/Doctor Homs amb Rambla/Fontcalda) • Riera Coma Fosca, 22-24

Com el reciclem?
Ompliu una ampolla de plàstic buida o utilitzeu el bidonet amb oli vegetal usat. Mai no utilitzeu ampolles de vidre o brics. El bidonet no es pot recollir a l’OAC (Oficina d’Atenció a la Ciutadania). S’organitzaran, un cop al trimestre, dies concrets de lliurament de bidonets.
Una vegada l’ampolla de plàstic o el bidonet estigui ple, dipositeu-lo ben tancat a un dels punts específics de recollida d’oli.
Recordeu que per reciclar l’oli vegetal usat podeu utilitzar qualsevol ampolla de plàstic buida de fins un màxim de 3 litres. Igualment, l’Ajuntament organitza, un cop al trimestre, lliuraments gratuïts de bidonets estandarditzats per a les persones interessades. L’oli de cuina usat també es pot portar a les deixalleries fixa i mòbil.
www.alella.cat/mediambient

 

 

 

 

Deixa un comentari