Llavaneres. Mor Francesc-Xavier Vergés, funcionari municipal durant 27 anys i gran col·laborador de la parròquia | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/05/2012

Francesc-Xavier Vergés i Milena va morir dissabte 12 de maig als 83 anys d´edat, a causa d´una greu malaltia. El funeral de comiat ha tingut lloc a l´església parroquial de Sant Andreu, la parròquia on Vergés va col·laborar durant tota la seva vida. Funcionari municipal durant 27 anys, es va jubilar el 6 de juliol de 1993, en complir els 65 anys. Des de l´Ajuntament de Llavaneres es vol fer arribar el condol als seus familiars i amics.
Nascut a Sant Llorenç Savall el 6 de juliol de 1928, va instal·lar-se de ben petit amb la família a Llavaneres, quan van nomenar al seu pare, Alexandre Vergés, secretari municipal. La seva mare era també molt coneguda perquè va ser la llevadora del poble.
Casat i pare de 4 fills, Francesc-Xavier Vergés i Milena va ser funcionari municipal durant molts anys  i un gran col·laborador de la parròquia. Des dels anys 80 i juntament amb Lluís Albertí, s´encarregava de l´arxiu parroquial, i col·laborava amb les visites guiades que el Museu-Arxiu de Llavaneres organitza pels llocs històrics de la població. A la fotografia, davant de l´església antiga, en una visita de l´any 2008.
També va col·laborar sempre amb els Germans Franciscans de la Creu Blanca, que dirigeixen la Llar Sant Francesc d´Assís del carrer de Munt, i va ser membre actiu de la delegació de Llavaneres de l´Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, que organitza peregrinacions al santuari dos cops l´any.
Recentment, va col·laborar amb l´audiovisual produït per l´Ajuntament de Llavaneres Mirar enrere. És un dels veïns de Llavaneres entrevistats per recollir el seu testimoni sobre el passat del municipi.
L´alcalde, Bernat Graupera, en nom del consistori, manifesta el condol per la pèrdua d´una personalitat del poble i d´un molt bon home.

Deixa un comentari