Publicat el 09/06/2015

El regidor de Noves Tecnologies i Telecomunicacions, Salvador Ramon, ha inaugurat, acompanyat dels dos tècnics del departament, la nova àrea d´Informàtica de l´Ajuntament de Llavaneres. L´acte també ha comptat amb la presència d´un responsable del projecte Absiscloud, una aplicació que s´acaba d´implantar per millorar els serveis d´Administració Electrònica i facilitar els tràmits telemàtics dels ciutadans.
El departament d´Informàtica i Noves Tecnologies ocupa un nou espai, a la primera planta de l´Ajuntament. A les noves instal·lacions, s´hi ha fet instal·lar un nou Centre de processament de dades (CPD), que permetrà tenir un control més exhaustiu de les eines informàtiques del consistori i de l´estat de les xarxes de telecomunicacions. El centre de dades garanteix la protecció física dels equips informàtics i de comunicacions, i també la seguretat de la informació continguda en els servidors.
D´altra banda, durant aquest darrer any s´han realitzat tot un seguit d´actuacions per millorar el departament, com ara la compra d´ordinadors, d´un nou sistema de control d´accés de personal i d´un nou sistema d´enregistrament per vídeo vigilància, així com la migració al correu electrònic de la Diputació de Barcelona per gaudir de tots els serveis que ofereix.
El departament també ha estat present en l´arribada de la fibra òptica al municipi, en la connectivitat al servei de Registre Unificat (MUX) de l´Administració Oberta de Catalunya i en la implementació de la facturació electrònica i de la notificació electrònica.
 El regidor Salvador Ramon destaca que “amb aquesta actuació s´han posat els fonaments per tenir un departament preparat per fer front a les necessitats actuals i les expectatives del futur immediat. Unes bones infraestructures de telecomunicacions i unes bones eines informàtiques són imprescindibles per caminar cap a les smart-cities, les big-data, open data i IOT, que representen les noves tendències tecnològiques”.

Deixa un comentari