Llavaneres, la nova passera de vianants de la Riera s´obrirà aquest dissabte 12 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/11/2011

Les obres de construcció de la passera de vianants de la riera i l´habilitació del pas de vianants i del semàfor a l´avinguda de Sant Andreu ja s´han enllestit. La passera s´obrirà al públic aquest dissabte 12 de novembre.


Amb motiu de la campanya electoral, la inauguració oficial queda ajornada i es farà coincidint amb la Festa Major de Sant Andreu 2011 (properament anunciarem la data).
La passera per a vianants facilitarà la connexió entre les dues bandes de la Riera de Sant Andreu, a l´alçada de l´Escola Serena Vall i de la nova zona esportiva. L´actuació va començar amb el projecte d´endegament de la riera, per tal d´eixamplar-ne el llit i consolidar-ne els marges, amb moviments de terres i amb col·locació de rocam de grans dimensions.
La segona fase ha estat la construcció de la passera que permetrà creuar la riera a l´alçada de l´escola Serena Vall, ja sigui a peu o amb bicicleta. El projecte s´ha completat ara amb la instal·lació d´un semàfor amb polsador per regular el trànsit de l´avinguda de Sant Andreu i per facilitar el pas dels vianants fins a les instal•lacions de la nova zona esportiva.
La regidora d´Urbanisme, Sandra Carreras, ha destacat que l´obra s´ha finançat en gran part gràcies a les aportacions de la Generalitat i de la Diputació. Així, segons ha assenyalat, la instal·lació del semàfor l´ha finançat íntegrament la Diputació de Barcelona. Pel que fa a l´obra d´endegament de la riera, el cost ha estat finalment de 263.310,10 euros, dels quals l´Ajuntament només ha assumit un 5%, un total de 13.165 euros; la resta s´ha pagat amb les subvencions rebudes a través del Pla Únic d´Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat, i de Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat de la Diputació. Pel que fa a la passera, l´actuació ha costat 247.298,06 euros, dels quals l´Ajuntament n´ha assumit un 10%, o sigui 26.288,15 euros i, com en el cas de les obres a la riera, la resta s´ha pagat amb els ajuts d´aquestes dues entitats supramunicipals.

Deixa un comentari